Autostrada A2, blestem pentru șoferi. Mașinile se rup în două iar participanții la trafic sunt disperați. Ce mesaj au transmis autorităților

Ana Anitoiu / 14.12.2020, 15:02
Autostrada A2, blestem pentru șoferi. Mașinile se rup în două iar participanții la trafic sunt disperați. Ce mesaj au transmis autorităților

Autostrada A2 este un blestem pentru șoferi. Mai mulți conducători auto ale căror mașini au fost stricate în trafic sau care au văzut oameni disperați din cauza problemelor existente pe carosabil le-au transmis câte un mesaj autorităților.

Ce mesaje le-au transmis șoferii autorităților

Revoltați de condițiile pe care le-au întâlnit în trafic, mai mulți șoferi au reclamat problemele de pe Autostrada Soarelui, la Fundulea, unde carosabilul este plin de gropi. Din această cauză, în ultimele zile au fost avariate cel puţin 10 maşini. Șoferii au emis avertismente pentru alți conducători auto și au întrebat autoritățile de ce nu rezolvă această problemă.

”Atenţie după intersecţia cu Fundulea, sens CT Bucureşti! Sunt cratere în asfalt. Cel puţin 10 maşini cu roțile distruse!”, ”Am dat şi noi de o asemenea pacoste. Nu a păţit nimic maşina, însă la câţiva metri mai în faţă erau vreo 3 maşini cu pană. Alo, Poliţia Română! Alo, CNAIR! Bani pe roviniete, accize etc încasaţi cu 10 mâini, dar asfalt?! Cine plăteşte aceste pagube?!”, ”Banii de taxă ştiu să-i ia, dar să repare…”, au scris câțiva șoferi care au circulat pe A2.

Ce lucrări au fost începute pe autostrada A2

La data de 14 septembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reluat lucrările de reparaţii pe sectorul de beton al autostrăzii A2, Bucureşti-Constanţa, astfel: Lot 1 – Calea 2 (Constanţa – Bucureşti), între km 17+000 şi km 24+000 şi Lot 2 – Calea 1 (Bucureşti – Constanţa), între km 33+000 şi km 36+000, Calea 2 (Constanţa – Bucureşti), între km 24+000 şi km 27+000.

Potrivit CNAIR, lucrările ce au fost demarate pe Autostrada A2 constau în frezarea dalelor de beton pe o grosime de opt centimetri, efectuarea reparaţiilor şi colmatarea fisurilor active, precum şi repararea rosturilor degradate, atât pe calea 1, cât şi pe calea 2.

Autostrada A2, blestem pentru soferi. Masinile se rup in doua iar participantii la trafic sunt disperati. Ce mesaj au transmis autoritatilor
Masini pe autostrada

Când ar trebui să se încheie lucrările de reparații pe Autostrada A2

Lucrările de reparații pe acest sector din Autostrada A2 au fost demarate în luna septembrie a anului 2019. Acestea au ca termen contractual de finalizare 24 de luni. Astfel, reparațiile ar trebui să fie încheiate în luna septembrie a anului viitor, 2021.

Aceste lucrări de reparații se execută pe două loturi. Lotul 1 km (12+000 – km 24+000) Calea 1 şi 2, are o lungime de 12 kilometri, şi este executat de S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. Valoarea lucrărilor este de 41.7 mil lei, fără TVA. Însă, lotul 2 km (24+000 – km 36+000) Calea 1 şi 2, cu aceeași lungime de 12 kilometri, este executat de S.C. SAGA BUSINESS CONSTRUCT S.R.L. Valoarea lucrărilor pentru cel din urmă este de 44.9 mil lei, fără TVA.

CNAIR a anunțat construirea unui nou drum, în România

Recent, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că a depus deja primele documentații, pentru un nou drum. Este vorba despre un drum expres între orașele Arad și Oradea. Investiția necesară pentru acest proiect a fost estimată la peste un miliard de euro.

Drumul expres dintre Oradea și Arad va avea profil de autostradă cu două benzi pe sens, pe o distanţă de 43,5 kilometri, şi profil de drum expres cu două benzi de circulaţie pe sens pe 76,4 kilometri. În plus, se va putea circula pe trei benzi de circulaţie pe sens, pe o distanţă de 14,6 kilometri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI