Autostrada Moldovei prinde contur. Decizia CNAIR în urma ultimului studiu de trafic

Foto: CNAIR

Autostrada care leagă Moldova de sudul țării începe să devină tot mai mult realitate. Cei 355 de kilometri din tronsonul Ploiești-Pașcani vor fi construiți în regim de autostradă, nu de drum expres.

Autostrada A7 Ploiești-Pașcani, „coloana vertebrală” a Moldovei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a realizat un studiu de de trafic pentru tronsonul Ploiești- Buzău-Focșani-Bacău- Pașcani, cu scopul de a analiza în mod comparativ facilitățile autostrăzii și a unui drum expres. Studiul de coridor a avut la bază a avut la bază prognozele de trafic la nivelul rețelei naționale oferind date esențiale pentru stabilirea și fundamentarea categoriei de drum, scrie hotnews.ro.

„Necesitatea şi oportunitatea execuției Drumului de mare viteza Ploiesti-Pascani este justificată și prin avantajele imediate şi majore, atât în varianta cu Drum Expres cât și Autostradă, pe care le va avea prin devierea traficului de tranzit din localități şi separarea lui de cel local.

Odată cu apariția proiectului, traficul de marfă și de tranzit va fi atras de către Drumul de mare viteză Ploiești-Pașcani reducând traficul pe drumurile naționale din aria de influență a proiectului, dar și de pe culoarul concurent reprezentat de DN1B și DN2 (planșele diferență)”, au spus autorii studiului.

Analiza realizată prin Modelul Național de Transport, aprobat de către JASPERS si MTIC, a avut la bază prognozele de trafic la nivelul rețelei naționale oferind date esențiale pentru stabilirea si fundamentarea categoriei de drum, spun reprezentanții CNAIR.

„În urma rulării tuturor scenariilor în cadrul Modelului Național de Transport a rezultat ca variantă optimă implementarea la profil de autostradă a întregului sector Ploiești – Pașcani.

Studiul urmează să fie supus analizării si aprobării JASERS si va sta la baza documentației necesare accesării fondurilor europene nerambursabile pentru faza de execuție a obiectivului”, potrivit CNAIR.

Analiza comparativă „Drum express vs Autostrada. Drum de mare viteză Ploiești-Pașcani” poate fi consultat aici.

De asemenea, în luna mai a fost semnat contractul pentru proiectarea Autostrăzii A13 Bacău-Brașov. Firma care a câștigat licitația este Search Corporation SRL – Primacons Group SRL.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI