O felie din tortul de la nunta prințul Charles cu Diana, veche de 40 de ani, scoasă la licitație. De la cât pornește prețul

Iancu Andreea 04.08.2021, 19:27
O felie din tortul de la nunta prințul Charles cu Diana, veche de 40 de ani, scoasă la licitație. De la cât pornește prețul

O veste incredibilă a venit din partea casei regale britanice, după ce o felie din tortul de la nunta prințului Charles cu Diana, veche de 40 de ani, a fost scoasă la licitație. În mod spectaculos, bucata de prăjitură s-a păstrat de-a lungul timpului, deși nimeni nu recomandă consumul său acum, după o perioadă atât de îndelungată. Totuși, fanii cuplului regal pot păstra drept amintire această felie de tort, care a fost servită la nunta prințului Charles cu Diana.

O felie din tortul de la nunta prințului Charles cu Diana a fost scoasă la licitație. Este veche de 40 de ani

Casa de licitații Dominic Winter a dat o veste extraordinară pentru fanii casei regale britanice. O felie din tortul de la nunta prințului Charles cu Diana a fost scoasă la licitație, deși este veche de mai bine de 40 de ani. Astfel, pe data de 11 august, bucata de prăjitură care s-a servit la evenimentul special, va putea fi cumpărată. Prețul acesteia se va situa între 200 și 500 de lire sterline, reprezentând aproximativ 235 – 585 de euro. Povestea feliei de tort este una și mai impresionantă. Bucata de tort a fost dată lui Moyra Smith, care a lucrat la Clarence House pentru Regina Mamă.

Prăjitura, care măsoară 20 pe 17 centimetri, este decorat cu un blazon regal în culorile albastru, auriu şi roşu. În plus, aceasta a fost păstrată într-o folie de plastic, într-o cutie decorativă din metal, care are precizat mesajul “Foloseşte cu grijă”. Felia de tort a fost vândută prima dată în 2008 unui colecţionar. Deși mulți curioși ar fi tentați să descopere ce arome se foloseau pe atunci pentru torturile regale, Chris Albury, specialist în amintiri regale din cadrul casei de licitaţii, a avertizat viitorul proprietar:

Deşi pare într-o stare foarte bună de conservare, vă sfătuim să nu mâncaţi această prăjitură, a menționat el, înainte de a preciza: Dar după 40 de ani, e clar că e menită să dureze.

O felie din tortul de la nunta prințului Charles cu Diana a fost scoasă la licitație
Felia veche de 40 de ani, din tortul de nuntă a prințului Charles cu Diana

Aspecte inedite despre torturile de nuntă ale casei regale britanice. Ce se găsea în desertul de la nunta reginei Elisabeta cu prințul Philip

Deși pentru noi poate că felia de tort de la nunta prințului Charles cu Diana reprezintă doar un element inedit, pentru familia regală britanică torturile de nuntă au o însemnătate aparte. Ele au o istorie de secole și au reprezentat un punct de atracție pentru miri și invitați, dar și pentru admiratorii din întreaga lume. Puțini cunosc, de altfel, că tortul de la nunta reginei Elisabeta cu prinţul Phillip a fost unul de fructe, cu o înălțime de 9 metri, ascundea obiecte de valoare.

Desertul de la nunta reginei Elisabeta conținea piese unice din argint, reprezentând o monedă, un clopoțel, un nasture, un degetar, un inel. Acestea aveau un scop precis. Conform tradiției britanice, aceste obiecte au semnificații aparte:  degetarul şi nasturele simbolizează burlăcia, moneda de argint – bogăţia, iar inelul căsătoria.

Urmăriți Impact.ro și pe