Autoritățile au comemorat victimele celui mai cumplit accident din România ultimilor 10 ani

Redacția IMPACT 05.10.2020, 12:31
Autoritățile au comemorat victimele celui mai cumplit accident din România ultimilor 10 ani

Fix acum un an, pe 5 octombrie 2019, România era zguduită de unul dintre cele mai grave accidente ale ultimilor ani. 10 persoane au murit atunci și alte șapte au fost rănite în gravul accident petrecut în comuna Balaciu din Ialomița, pe DN2A. Un tir a pătruns pe contrasens și a lovit microbuzul care îi ducea pe oameni la muncă. Autoritățile, împreună cu rudele au comemorat victimele accidentului vineri, 2 octombrie.

 Victimele erau femei, angajate la Mega Image

În dimineața zilei de 5 octombrie 2019 cele 17 persoane au plecat de acasă spre București, acolo unde se duceau la serviciu, când un tir a intrat pe contrasens, a lovit microbuzul în care se aflau oamenii și a ucis 10. Toate victimele ucise erau femei, localnice din comuna Munteni Buzău.

Un localnic din Munteni Buzău povestea la acea dată că oamenii au luat microbuzul, ca în orice altă dimineață, la ora 05.00 pentru că la 07.00 intrau în tură. La circa un sfert de oră s-a întâmplat nenorocirea.

Se pare că vinovat de producerea accidentului a fost șoferul tirului, care venind de la Târgu Jiu și conducând toată noaptea, ar fi ațipit la volan din cauza oboselii.

Cele 10 femei, cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani au lăsat în urmă familii îndurerate, care nu au uitat de mamele și surorile lor și le-au adus un omagiu la finalul săptămânii trecute. La acea vreme și Mega Image a reacționat, transmitând un mesaj pe pagina de Facebook.

Autoritatile au comemorat victimele celui mai cumplit accident din Romania
Autoritatile au comemorat victimele celui mai cumplit accident din Romania

 „Anunţăm cu regret faptul că, în dimineaţa zilei de astăzi (n.red: 5 octombrie 2019), am pierdut opt colegi şi alti şapte sunt răniti în ceea ce a fost catalogat drept cel mai grav accident rutier din 2019.   Din primele informaţii transmise de purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, accidentul a fost provocat de faptul că şoferul TIR-ului a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul în care se aflau colegele noastre.  Suntem alături de familiile îndurerate şi le vom sprijini în toate demersurile necesare”.

Urmăriți Impact.ro și pe