EXCLUSIV

AUR și „presa ostilă a partidului”. „Libertatea de exprimare și liberul acces la informație sunt garanții ale unei democrații consolidate”

Gabriela del Pupo 27.01.2022, 15:30
AUR și „presa ostilă a partidului”. „Libertatea de exprimare și liberul acces la informație sunt garanții ale unei democrații consolidate”

AUR și-a îndemnat susținătorii să facă o listă a publicațiilor care sunt ostile partidului. Gestul a fost condamnat de premierul României care spune că respinge orice încercare de intimidare a jurnaliștilor. Chiar dacă liderul AUR George Simion nu a refuzat dialogul cu impact.ro, un alt membru al partidului spune că nu este de acord cu modul în care publicația îi caracterizează acțiunile.

Dan Tănasă refuză să vorbească pentru impact.ro

Pentru redacția impact.ro demersul celor de la AUR, care fac un sondaj privind publicațiile ostile, nu a fost o surpriză. Contactat de jurnaliștii impact pentru o reacție la un subiect la zi acesta a precizat că din cauza unui articol publicat în care se prezentau afinitățile sale politice și ideologice nu mai vrea să comunice cu această publicație.

“Văd că sunt un personaj controversat. Nu are rost să vă pătez imaginea cu declarația mea. Multă sănătate vă doresc!” a transmis acesta când a fost rugat să dea o declarație de presă.

Acesta a făcut referire la un articol în care era catalogat drept “controversat” pentru atitudinile sale anti-maghiare.

Premierul Ciucă dezaprobă gestul, deși chiar Florin Cîțu a fost implicat într-un astfel de incident

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă transmite că o astfel de atitudine este inacceptabilă deși chiar și PNL a trecut prin astfel de momente. O angajată a Secretariatului General al Guvernului a transmis, în campania electorală, internă un mesaj către membrii partidului, care îl susțineau pe Florin Cîțu, în care era cuprinsă o listă cu televiziunile care l-ar fi susținut pe Ludovic Orban. Hârtia avea antetul Guvernului.

Iată ce a transmis Nicolae Ciucă în această situație:

Guvernul României respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliștilor.
Libertatea de exprimare și liberul acces la informație sunt garanții ale unei democrații consolidate și ale funcționării statului de drept.

Premierul Nicolae Ciucă consideră de neacceptat ca în spațiul public să fie promovate așa-zise liste cu “redacții toxice” și condamnă categoric manifestarea diferențelor de opinii prin orice tip de violență.

Prim-ministrul României susține drepturile fundamentale și protejarea jurnaliștilor, orice incitare la ură împotriva presei contribuind la generarea unei viziuni care ar îndepărta România de valorile democratice pe care și le-a asumat ca stat membru NATO și UE” a transmis premierul.

Urmăriți Impact.ro și pe