Audi pregătește noi investiții pentru fabrica din Ungaria. Grupul german vrea să accelereze procesul de electrificare

Bogdan Bârliga 21.06.2022, 16:34
Audi pregătește noi investiții pentru fabrica din Ungaria. Grupul german vrea să accelereze procesul de electrificare

Deși relațiile dintre premierul maghiar Viktor Orban și Uniunea Europeană nu sunt printre cele mai bune, investitorii par să nu țină seama de aceste probleme.

Companiile germane din domeniul auto investesc masiv în Ungaria și în câțiva ani această țară va deveni un jucător important pe segmentul mașinilor electrice.

Audi intenționează să crească producția de motoare electrice

Audi va investi 320,2 milioane de dolari la fabrica pe care o deține la Gyor pentru majorarea producţiei de motoare pentru vehicule electrice, se arată într-un material reuters.com.

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului, Peter Szijjarto, a declarat că Audi va începe să producă noile motoare din anul 2025 şi vor fi angajate la uzină aproximativ 500 de persoane.

BMW investește peste 1 miliard de euro în Ungaria

La începutul lunii iunie a fost pusă piatra de temelie pentru noua uzină a BMW Group din Debrecen în cadrul unui eveniment și prima mașină va părăsi linia de fabricație în 2025.

Noua fabrică BMW vine după o investiţie de aproximativ un miliard de euro şi va lansa producţia de serie a Neue Klasse.

Grupul german înfiinţează o nouă fabrică de automobile la Debrecen, cu ateliere de presă, caroserii, vopsitorie şi asamblare.

Construită pe un teren de peste 400 de hectare la nord-vest de oraşul maghiar, va avea o capacitate de circa 150.000 de unităţi pe an.

La Debrecen se va produce primul model al noii generaţii denumită „Neue Klasse”, care se va baza pe arhitectura cluster NCAR dezvoltată special pentru automobile electrice.

Uzina Mercedes-Benz de la Kecskemet

În anul 2008 Mercedes-Benz anunța că investește peste 800 de milioane de euro într-o nouă fabrică pentru producția de autoturisme la Kecskemet.

În anul 2012 a început producţia în uzina din Ungaria pentru gama Clasa B și inițial această fabrică avea o capacitate de 150.000 de autoturisme anual.

În 2015 au urmat noi investiții ale grupului german și în anul 2017 la Kecskemet erau produse 190.000 de mașini pe an.

Industria auto reprezintă 30% din total

Cu ajutorul investiţiilor şi fabricilor construite de marii producători de maşini germani, Ungaria s-a trasformat într-unul dintre principalele centre ale industriei auto europene.

În sectorul auto din Ungaria lucrează aproximativ 170.000 de angajaţi și peste 80% dintre furnizori produc parţial sau total pentru export, iar Europa de Vest este principala piaţă de export.

Industria auto reprezintă 30% din industria totală a țării vecine şi contribuie cu 20% la exporturi, se arată într-un material publicat de zf.ro.

Pe lângă fabricile marilor companii auto germane în Ungaria se mai află o uzină auto aparținând Suzuki, iar Samsung SDI și SK Innovation dețin facilități de producție pentru bateriile necesare mașinilor electrice.

 

Urmăriți Impact.ro și pe