Au început să apară gesturile extreme după amenzile date de Poliție: un bărbat s-a spânzurat. ”A spus că se duce să se liniștească”

Andrei Cezar 23.04.2020, 20:32
Au început să apară gesturile extreme după amenzile date de Poliție: un bărbat s-a spânzurat. ”A spus că se duce să se liniștească”

Apar primele gesturi extreme după amenzile în cascadă date de polițiști, românilor. Un bărbat de 53 de ani din Vaslui s-a spânzuarat după ce a fost amendat cu 2000 de lei pentru că nu avea asupra sa declarația pe proprie răspundere.

Un bărbat s-a spânzurat după ce a primit amendă de la Poliție

Gestul șocant a avut loc în noaptea de 21 aprilie, în localitatea Gura Bustei, de lângă Vaslui. Fratele bărbatului care s-a spânzurat a fost cel care l-a găsit atârnând de un ștreang, după o magazie din curte. Tot el a sunat la 112, după care a început manevrele de resuscitare în încercarea de a-și salva ruda. La scurt timp au sosit și echipajele de salvatori. După 20 de minute de masaj cardiac, medicii au reușit să îi repornească inima victimei. Ulterior și-a făcut apariția și un echipaj de terapie intensivă care l-a intubat, continuând procedurile de resuscitare. Mai bine de o oră şi jumătate au luptat salvatorii pentru a-l stabiliza şi transporta la spital în condiţii de siguranţă pe bărbatul de 53 de ani, scrie Adevarul.ro

Între timp, fratele victimei a povestit anchetatorilor că bărbatul suferise un șoc, în urma unei amenzi de 2000 de lei, primite cu o zi înainte pentru faptul că nu avea la el declarația pe proprie răspundere. Atât de tare l-a afectat amenda primită încât ”nu se mai putea liniști”. Înainte de a recurge la gestul extrem, și-a anunțat ruda că iese în curte ”să se mai plimbe, să liniştească, pentru că nu poate adormi”. După o perioadă în care a văzut că nu se mai întoarce, fratele său a mers să-l caute. L-a găsit spânzurat, după magazia locuinței.

Au început să apară gesturile extreme după amenzile date de Poliție: un tânăr s-a spânzurat. ”A spus că se duce să se liniștească”
Au început să apară gesturile extreme după amenzile date de Poliție: un tânăr s-a spânzurat. ”A spus că se duce să se liniștească”
Sursa foto: evz.ro

Depistat ”pozitiv” la testul de COVID-19, în spital

După transferul victimei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, medicii i-au făcut testul pentru depistarea coronavirusului. Rezultatele au ieşit pozitive, motiv pentru care pacientului i s-a efectuat şi o radiografie. Rezultatul examenului radiologic a evidențiat leziuni la nivelul unuia dintre plămâni. În acel moment, până la sosirea rezultatelor testelor moleculare, cadrele medicale au decis să fie transferat Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad-unitate suport pentru pacienţi COVID-19. Medicii nu exclud, însă, ca leziunile să fi fost provocate în urma asfixierii ori a menevrelor de resuscitare.

Polițiștii vasluieni au confirmat că pe data de 20 aprilie, bărbatul a fost sancționat contravențional cu suma de 2000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu privire la măsurile de distanțare socială.

„Persoana în cauză a fost depistată de un echipaj de Poliţie şi în data de 18 aprilie, în afara perimetrului locuinţei, fără a avea declaraţie pe proprie răspundere, ocazie cu care s-a aplicat un avertisment. În data de 20 aprilie, aceeaşi persoană a fost identificată din nou în afara locuinţei, fără a deţine document care să justifice deplasare, ocazie cu care s-a aplicat sancţiunea contravenţională în cuantum de 2.000 de lei”, a precizat Loredana Stavăr, purtor de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ultimele date arată că de pe 24 martie au fost aplicate 200.000 de amenzi populației pentru nerespectarea măsurilor în contextul pandemiei de coronavirus. Valoarea totală a se ridică la aproximativ 400 de milioane de lei, echivalentul sumei pe care statul român a încasat-o, în luna februarie din impozitul pe profit, scrie RomaniaTv.ro

Urmăriți Impact.ro și pe