Au fost pedepsiți să sape morminte pentru victimele COVID-19, după ce au refuzat să poarte mască de protecție. Unde s-a întâmplat asta

Stan Filon / 18.09.2020, 08:44
Au fost pedepsiți să sape morminte pentru victimele COVID-19, după ce au refuzat să poarte mască de protecție. Unde s-a întâmplat asta

Pedeapsă mai puțin obișnuită în Indonezia, unde opt persoane care au refuzat să poarte mască de protecție împotriva coronavirusului au fost obligate să sape gropi pentru victimele făcute de temutul virus.

Au refuzat să poarte mască de protecție, așa că au fost obligați să sape gropile morților de COVID-19

Coronavirusul face ravagii în indonezia, iar numărul de noi îmbolnăviri crește de la, la zi. Autoritățile dintr-o localitate mai mică s-au confruntat cu mai multe cazuri în care oamenii pur și simplu refuzau să poarte masca de protecție.

Autoritățile provinciei Cerme, din Java de Est au recurs la o metodă care i-a înspăimântat pe toți cei care refuzau să poarte mască. Un număr de 8 astfel de persoane au fost obligate să sape gropile morților de coronavirus și să ajute la înhumarea acestora, potrivit USA Today.

Au refuzat sa poarte mască de protectie obligati sa sape gropile mortilor de COVID-19
Au refuzat sa poarte mască de protectie, asa ca au fost obligati sa sape gropile mortilor de COVID-19. Sursa foto: Hepta

Ultimul bilanț al îmbolnăvirilor de coronavirus din Indonezia: 3.963 de cazuri noi

Conform USA Today, autoritățile provinciei Cerme, din Java de Est, au explicat pedeapsa aplicată în cazul celor opt prin aceea că numărul celor care sapă morminte este insuficient.

“Sunt doar trei persoane disponibile care sapă morminte, așa că ne-am gândit să îi punem și pe acești oameni să muncească alături de ei. În plus, sperăm că acest lucru va avea un efect descurajant împotriva încălcărilor ulterioare ale legilor”, au spus autoritățile locale.

Conform USA Today, două persoane sunt alocate pentru un mormânt: una sapă, iar cealaltă introduce scânduri de lemn în groapă, pentru a sprijini corpurile puse în interior.

Incinerarea și îmbălsămarea nu sunt permise în Indonezia, iar corpurile sunt îngropate în mod tradițional, fără raclă. Indonezienii care nu poartă mască nu au voie să participe la funeralii. Totodată, le este interzis să atingă cadavrele.

În schimb, cei care îngroapă cadavrele sunt obligați să poarte echipament de protecție. Indonezia are cel mai mare număr de morți de COVID-19 din Asia de Sud-Est, respectiv aproape 8.900 de decese. 3.963 de cazuri noi este cel mai recent bilanț al îmbolnăvirilor cu COVID-19 din Indonezia, țară cu aproape 270 de milioane de locuitori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI