Purtarea măştii, obligatorie în spațiile deschise din aceste zone. Anunț important pentru români

Purtarea măștii de protecție contra noului va deveni obligatori și în spațiile deschise. Anunțul este unul foarte important pentru români, iar în foarte multe județe ale țării a fost luată această decizia de către autorități. Cetățenilor le este recomandată evitarea transmiterii infecției de tip coronavirus prin purtarea unei astfel de măști speciale.

Purtarea măştii de protecție devine obligatorie în spațiile deschise din aceste zone

Masca de protecție devine obligatorie și în spațiile deschise, nu doar în magazine, mijloace de transport în comun sau în piețe. De la 1 august 2020, cetățenii români vor fi nevoiți să se supună acestor reguli noi. În anumite zone ale țării deja au fost stabilite normele, dar și situațiile în care locuitorii vor trebuie să poarte o mască. Peste zece județe din România vor aplica de sâmbătă regula menită să stopeze răspândirea cazurilor de coronavirus. Distanțarea socială, dar și spălatul regulat pe mâini cu apă și săpun rămân, de asemenea, printre recomandările specialiștilor și medicilor.

Purtarea măştii, obligatorie în spațiile deschise din aceste zone. Anunț important pentru români

Purtarea unei măști de protecție devine obligatorie și în spațiile deschise, de la 1 august, pentru români

Anunțul important pentru români

Masca trebuie purtată și în aer liber, fiind o regulă pe care românii se văd nevoiți să o pună în aplicare de la 1 august 2020. Cele mai noi astfel de exemple sunt județele Galați și Botoșani, acolo unde autoritățile au decis că purtarea măștii devine obligatorie. În anumite intervale, în Galați, și pe faleza Dunării turiștii, dar și locuitorii, vor fi nevoiți să poarte o mască. Este o măsură ce se aplică și în stațiile de autobuz, în parcuri, pe străzile și în zonele foarte aglomerate, sau în târgurile de mașini.

Mai mult, Guvernul a împuternicit comitetele județene pentru situații de urgență să decidă când și unde se aplică restricțiile, pentru următoarea perioadă calendaristică. De aceea, de la 1 august s-a stabilit că purtarea măștii este obligatorie în județele Argeş, Botoșani, Dâmboviţa, Galaţi, Braşov, Vâlcea, Iaşi, Călăraşi, Prahova, Buzău, Constanţa, dar și în Vrancea. Județul Argeș a fost primul la acest capitol unde s-a adoptat măsura, încă de la începutul săptămânii.

Totodată, primarii au calitatea de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, fiind cei care stabilesc exact locațiile în care masca va deveni obligatorie. Și pe litoral, în weekendul care urmează, turiștii sunt obligați să fie echipați și cu o mască de protecție, mai ales între orele 18:00 şi 24:00, potrivit Mediafax.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI