Au făcut anunțul despre deplasările în afara localității după 15 mai. Ce trebuie să facă șoferii pentru a putea ieși din oraș

Rădulescu Valentin 12.05.2020, 17:40
Au făcut anunțul despre deplasările în afara localității după 15 mai. Ce trebuie să facă șoferii pentru a putea ieși din oraș

Recent a fost făcut anunțul despre cum se vor efectua deplasările în afara localității. Ministrul Sănătății a precizat ce trebuie să facă șoferii pentru a putea să părăsească județul sau localitatea după data de 15 mai.

Au făcut anunțul despre deplasările în afara localității după 15 mai

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre cum vor decurge deplasările în afara localității după data de 15 mai. Acesta a precizat că deplasările vor fi justificate printr-o declarație verbală, iar dovada se va face printr-un act de proprietate sau altceva. De astfel, a fost întrebat ce se întâmplă dacă cineva minte în legătură cu motivul deplasării. Așadar, Nelu Tătaru a precizat că actul doveditor trebuie să fie bine întemeiat. De astfel, deplasarea în afara localității nu se poate face pe motivul de petrecere a concediului.

„Declaratia de iesire din localitate deocamdata ne-am gandit sa fie verbala. Putem dovedi cu ceva, cu un act de proprietate sau ceva.
Se poate iesi din localitate doar din motive bine intemeiate: mergem sa ingrijim pe cineva, un copil, o persoana bolnava, mergem la o proprietate pe care o avem in alta parte, mergem la munca campului – sunt lucruri care sunt motive intemeiate. Le veti vedea in urmatoarea perioada”, a precizat Nelu Tătaru, potrivit cars.ro.

Sursă Foto: ciao.ro
Sursă Foto: ciao.ro

Marcel Vela a susținut recent cu totul altceva

Pe pagina de Facebook, Marcel Vela a răspuns la mai multe întrebări cu privire la deplasarea în afara localității. Acesta a menționat că după data de 15 mai se poate părăsi localitatea sau județul. Totul însă cu respectarea regulilor. De astfel, Marcel Vela a mai spus să că măsurile de relaxare se vor desfășura în etape inverse, începând cu cele din luna februarie.

”Am decis. Puteti parasi localitatea fara a tine cont de limita de municipiu sau de judet. Puteti merge din 15 mai unde doriti evident, respectand regulile”, a susținut Marcel Vela, potrivit sursei citate de mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe