Au apărut primele rezultate ale autopsiei lui Diego Maradona. Care a fost cauza reală a morții

Marian Cărăvan / 26.11.2020, 11:16
Au apărut primele rezultate ale autopsiei lui Diego Maradona. Care a fost cauza reală a morții

În Argentina au fost decretate trei zile de doliu național după decesul lui Diego Maradona. Acum au apărut primele rezultate ale autopsiei legendei fotbalului argentinian.

Cauza reală a morții lui Diego Maradona. Primele rezultate ale autopsiei

Autoritățile au deschis o anchetă, chiar dacă miercuri se anunța că Diego Maradona a murit în urma unui stop cardiac. Acum au apărut noi informații.

Potrivit raportului preliminar al autopsiei efectuate miercuri, Diego Maradona a decedat din cauza unei insuficienţe cardiace. Rezultatul final al autopsiei va fi anunţat după finalizarea testele toxicologice şi histopatologice. Acestea vor releva prezenţa oricăror substanţe în corpul fostului fotbalist.

Potrivit medicilor legişti, Maradona a murit de „insuficienţă cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativă, insuficienţă cardiacă congestivă care a generat edem pulmonar acut”, se arată în presa argentiniană.

Diego Maradona fusese externat din spital în urmă cu două săptămâni, după o intervenţie chirurgicală pe creier care a vizat un hematom subdural. El suferea de asemenea, de anemie şi deshidratare. Se întâmpla la doar câteva zile după ce împlinise 60 de ani.

Diego Maradona este legenda fotbalului argentinian
Diego Maradona este legenda fotbalului argentinian

Din toate colțurile lumii, mesaje la dispariția unei legende

O lume întreagă deplânge moartea legendei fotbalului argentinian. Numeroase personalităţi de pe mapamond şi-au exprimat regretul imens la moartea lui El Pibe de Oro.

Legendarul fotbalist brazilian Pele, care a împlinit de curând 80 de ani, a avut un mesaj tulburător la adresa starului argentinian.

„Am pierdut un mare prieten şi lumea a pierdut o legendă. Într-o zi, sper că vom putea juca fotbal împreună, în ceruri“, a fost reacţia triplului campion mondial.

La rândul său, Adrian Mutu, selecționerul naționalei U21 a României, a postat o fotografie pe rețelele de socializare prin care este prezentat Diego Maradona, îmbrăcat în echipamentul Argentinei, mergând pe un culoar în care mai mulți supereroi se apleacă în fața sa.

„AD10S numero 1 … pasiunea si talentul tău au scris istoria fotbalului”, este mesajul lui Adrian Mutu.

La Campionatul Mondial din 1990, Gheorghe Hagi s-a aflat față în față cu Diego Maradona, într-un meci memorabil, care ne-a adus calificarea în optimi. „Maradona din Carpați” îl întâlnea pe marele Maradona.

„„Este o zi de doliu pentru fotbal și pentru întreaga omenire. Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu care, și mai nedrept, a dispărut prea repede.
Dumnezeu să-l odihnească pe unicul Diego Maradona!”, a spus Gheorghe Hagi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI