Pele a împlinit vârsta de 80 de ani. Cum se sărbătorește unul dintre cei mai mari fotbaliști din lume

Marian Cărăvan / 23.10.2020, 14:19

Edson Arantes do Nascimento. Sau, simplu, Pele. Considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Pele împlinește astăzi 80 de ani.

Cum se simte Pele la vârsta de 80 de ani. Surpriza pregătită pentru fani

Fostul mare fotbalist brazilian împlinește 80 de ani. O vârstă la care unii își plâng de milă. Nu și legendarul Pele. Cu toate că are mai multe probleme de sănătate inerente vârstei, marele Pele arată că nu și-a pierdut buna dispoziție și nici simțul umorului.

„Sunt bine, doar că nu voi putea juca fotbal”, a glumit Pele într-o convorbire video purtată cu președintele Federaţiei Brazilene de Fotbal

Aniversarea îl găsește pe fostul mare fotbalist brazilian în liniștea și confortul casei sale, unde s-a retras din cauza pandemiei de coronavirus, care a dat totul peste cap în 2020.

A ales să își aniverseze ziua de naștere fără prea mare fast, așa cum o făcea în anii anteriori. Însă mai multe evenimente dedicate sărbătoririi fostului fotbalist au avut loc în Brazilia. Printre altele, o expoziţie organizată în onoarea sa de Muzeul Fotbalului din Sao Paolo. De asemenea, un artist din Santos, orașul în care Pele și-a început cariera de fotbalist profesionist, a realizat o pictură murală în onoarea legendei braziliene.

Nu au ratat momentul nici reprezentanții mass-media.

„Mulţumesc Braziliei şi brazilienilor! Am fost întotdeauna fericit să îmbrac tricoul echipei naţionale. Vă mulţumesc pentru toate mesajele şi urările primite”, a transmis, pe contul oficial de Instagram, fostul mare fotbalist.

Pele le-a făcut și o imensă surpriză fanilor săi și a înregistrat o melodie alături de duetul mexican Rodrigo y Gabriela. (video la finalul articolului)

Pele a împlinit vârsta de 80 de ani. Cum se sărbătorește unul dintre cei mai mari fotbaliști din lume
Pele a împlinit vârsta de 80 de ani. Cum se sărbătorește unul dintre cei mai mari fotbaliști din lume

Pele, cel mai mare fotbalist din toate timpurile

Edson Arantes do Nascimento, Pele, așa cum a intrat în istorie, s-a născut la data de 23 octombrie 1940, la Três Corações, în Brazilia. Este considerat cel mai mare fotbalist din toate timpurile.

Pele și-a început cariera la 15 ani, jucând pentru Santos. În naționala Braziliei a debutat la 16 ani. El are în palmares trei Campionate Mondiale de Fotbal câștigate (în 1958, 1962 și 1970), fiind singurul jucător care a reușit această performanță. Este golgheterul all time al „Selecao”, cu 77 de goluri în 92 de meciuri.

În 1999 a fost desemnat „Jucătorul Secolului” de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS). Tot în același an, Pele a fost ales „Sportivul Secolului” de către Comitetul Olimpic Internațional. Totodată, revista Time l-a inclus pe marele Pele într-un top special, cei mai influenți 100 de oameni ai secolului XX.

Pele a marcat în întreaga carieră 1281 de goluri în 1363 de meciuri, fiind incluse aici și meciuri amicale neoficiale. Pele a fost înscris în Guinness World Records cu cele mai multe goluri marcate de-a lungul carierei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI