Ce s-a întâmplat cu trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona. Familia marelui fotbalist nu-și poate reveni din șoc

Marian Cărăvan / 26.11.2020, 10:29
Ce s-a întâmplat cu trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona. Familia marelui fotbalist nu-și poate reveni din șoc

E tristețe imensă în întreaga lume, după încetarea din viață a lui Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian. Familia marelui fotbalist nu-și poate reveni din șoc.

Omagiu pentru El Pibe de Oro. Ce s-a întâmplat cu trupul neînsefluțit al lui Diego Maradona

Sportivii adevărați nu dispar niciodată! Ei rămân aici prin spiritul și transformările pe care le-au adus în lume. Există sportivi care modifică întreaga perspectivă, care aduc schimbarea prin faptul că ei înșiși au reprezentat schimbarea. Iar schimbarea înseamnă transformare continuă. Unul dintre ei este Diego Armando Maradona. Decesul său a întristat o planetă întreagă. El Pibe de Oro a trecut prin momente cumplite în ultimele săptămâni, chiar după ce a aniversa șase decenii de viață.

Lui Diego Maradona i se aduc omagiile cuvenite unui om care a schimbat istoria fotbalului. Sicriul cu trupul neînsefluțetit al legendei fotbalului argentinian a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidențial din Buenos Aires. Conform imaginilor difuzate de posturile de televiziune TyC și ESPN, tot acolo va avea loc și priveghiul.

Potrivit unui comunicat dat publicității de Președinția argentiniană, fanii lui El Pibe de Oro îi vor putea aduce un ultim omagiu joi, 26 noiembrie. Devastate de durere, fosta soţie a lui Maradona, Claudia Villafane, şi cele două fiice ale lor, Dalma şi Gianinna, au sosit la Casa Rosada cu puţin înainte de miezul nopţii.

Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian
Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian

S-au decretat trei zile de doliu național în Argentina

Diego Maradona este un simbol al Argentinei. Argentina este acum în lacrimi, răvășită de durere. La cel mai înalt nivel. Argentina este din nou la picioarele lui Diego Maradona. Acum din cu totul alt motiv decât cel al bucuriei aduse de magicianul de pe gazonul verde. În onoarea sa, președintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu național.

„În urma morţii lui Diego Armando Maradona, preşedintele va decreta trei zile de doliu naţional, de astăzi”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei Argentinei.

Președintele Argentinei și-a exprimat recunoştinţa faţă de tot ce a făcut Diego Maradona pentru ţara sa de-a lungul anilor şi pentru „fericirea″ pe care acesta a adus-o în inimile argentinienilor.

„Ne-ai dus în vârful lumii. Ne-ai făcut extrem de fericiţi. Ai fost cel mai bun. Mulţumesc că ai existat, Diego. Ne va fi dor de tine toată viaţa”, a scris Alberto Fernandez, care a publicat şi o fotografie în care se îmbrăţişează cu fostul fotbalist”, a scris Alberto Fernandez pe contul de Twitter.

Diego Maradona a încetat miercuri din viață, în urma unui stop cardiac.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI