Atacuri masive semnalate de ucraineni, lângă Marea Azov. „Artilerie, mortiere și tancuri”

Ioana Bucur 19.02.2022, 23:55
Atacuri masive semnalate de ucraineni, lângă Marea Azov. „Artilerie, mortiere și tancuri”

Sâmbătă seara, presa din Ucraina semnala atacuri masive lângă Marea Azov. Corespondenți de război din zona critică de est au transmis că, din noaptea de vineri spre sâmbătă, se trage fără încetare, unii numărând în jur de 150 de bombardamente doar în apropierea unui singur sat. Cei din zonă susțin că „se folosește artilerie, se utilizează mortiere și chiar tancuri”.

Atacuri masive lângă Marea Azov

În timp ce președintele Volodimir Zelenski cere, la Conferința de securitate de la Munchen, un „calendar clar și realizabil” pentru aderarea țării sale la NATO și chiar o întâlnire cu Vladimir Putin, presa din Ucraina titrează, sâmbătă seara, că „războiul se întețește în zona Azovului”.

TSN, una dintre cele mai citite publicații din Ucraina, are corespondenți de război trimiși în estul țării. Aceștia au transmis că în zona cuprinsă între orașul Volnovaha (regiunea Donețk, nord de Mariupol) și Vodiane (est de Mariupol, sat) se trage fără încetare de noaptea trecută.

Oamenii din zonă ar fi numărat în jur de 150 de bombardamente doar în apropiere de satul Vodiane.

„Se folosește artilerie, se utilizează mortiere și chiar tancuri”, spun ucrainenii citați de TSN.

Potrivit sursei, tancurile au tras în zonele satelor Novotroițke și Novohnativka, informațiile fiind primite sâmbătă, la ora 19:30 ora locală a Ucrainei.

Jurnaliștii au vorbit și o cu o localnică, Varvara, care a povestit că nu a avut putere să se adăpostească sub pat în timpul atacurilor.

„Vedeam lumini la geamuri, cum ar fi fost fulgere. Apoi am zărit un crater cât mine de mare în curte. Ușile se deschideau, se zguduia toată casa”, a povestit femeia.

Atacuri masive semnalate de ucraineni, lângă Marea Azov. „Artilerie, mortiere și tancuri”

Doi militari ucraineni și-au pierdut viața

Doi militari ucraineni și-au pierdut viața sâmbătă și alți patru au fost răniți în regiunea Donbas.

„În urma bombardamentelor, doi militari ucraineni au suferit răni incompatibile cu viața din cauza unor schije. Patru militari au suferit răni de gravitate diferită și se află în unități medicale”, se menționează într-un raport al serviciului de presă al Ministerului Apărării de la Kiev.

Potrivit agenției ruse Tass, regiunea Rostov a primit cinci miliarde de ruble de la guvern pentru plata a câte 10.000 de ruble pentru fiecare refugiat din Republicile Populare Donețk și Luhansk.

„Ieri, regiunea Rostov a primit 5 miliarde de ruble de la guvern pentru a plăti câte 10.000 de ruble fiecărui refugiat. În prezent, am început deja să plătim aceste fonduri. Ne vom organiza pentru ca oamenii care ajung în viitorul apropiat să primească acești bani”, a declarat șeful interimar al Ministerului Situațiilor de Urgență al Rusiei, Alexander Chupriyan.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...