“Astfel de apucături am mai văzut în vremea lui Dragnea”. Președintele Iohannis, acuzații grave la adresa PSD

Ana Anitoiu 16.09.2020, 19:51
“Astfel de apucături am mai văzut în vremea lui Dragnea”. Președintele Iohannis, acuzații grave la adresa PSD

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut acuzații grave la adresa PSD, precizând că „asemenea apucături” a mai văzut „în vremea lui Liviu Dragnea”.

Klaus Iohannis, acuzații la adresa PSD. Ce a spus președintele

Șeful statului a făcut un comentariu la adresa PSD după ce parlamentarii din comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament au votat, miercuri, pentru majorarea pensiilor cu 40%.  S-au dat 20 de voturi pentru.

Klaus Iohannis susține că dacă s-ar aplica tot ce s-a votat, ar costa peste 6% din PIB. Președintele a precizat că „este evident” că acești bani nu există.

Iohannis a mai spus că PSD vrea să „detoneze” finanțele publice ale României și că reia același ciclu de promisiuni, pentru a mai câștiga voturi.

„Azi, în comisiile de buget PSD, cu sprijinul unor traseiști, a votat cu amendamente rectificarea bugetară și dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, ar costa peste 6% din PIB. E evident că acești bani nu există.

PSD nu a învățat nimic, vrea să detoneze finanțele publice ale României. Astfel de apucături am mai văzut în vremea lui Dragnea. Se vede că PSD nu a inventat nimic nou și reia același ciclu de promisiuni în speranța de a mai prinde voturi, dar nu cred că vor mai prinde.

Eu personal susțin cu mare entuziasm orice creștere a pensiilor, salariilor, bonusurilor. Dar trebuie să ținem cont de constrângerile bugetare. Ele vor fi posibile când bugetul va putea permite. Pensiile au crescut deja cu 14% de la 1 septembrie, e real, banii se pot număra”, a declarat Klaus Iohannis.

Ce urmează să se întâmple, în privința pensiilor

Voturile au fost date pentru abrogarea articolului din legea privind rectificarea bugetară în care se prevede creșterea cu doar 14% a pensiilor românilor, în loc de 40%.

Astfel, dacă forma adoptată în comisii va trece și de votul din plenul reunit, pensiile vor trebui majorate cu 40% în România.

În ședința comisiei, fostul ministru PSD al Muncii, Marius Budăi, a spus că dacă Guvernul va crește salariul minim și va angaja două milioane de oameni, atunci va putea fi susținută creșterea pensiilor cu 40%.

„Dragi colegi liberali, avem peste 2 milioane forță de muncă neocupată. Creați locuri de muncă. Vom avea contribuții mai mari. Creșteți și salariul minim și ultima soluție pe care noi PSD o dăm, recuperați arieratele care au crescut cu peste 10 miliarde în acest an.

Sumele, deci, sunt asigurate. Votați acest amendament astfel încât părinții și bunicii noștri să se bucure de pensiile lor”, a spus Budăi.

La ședința comisiei de buget-finanțe din Parlament, liberalii nu au participat. Singurul care a votat împotriva amendamentelor PSD a fost deputatul USR Claudiu Năsui.

Urmăriți Impact.ro și pe