Astăzi se împlinesc 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Filmul evenimentelor

Daria Petrescu 11.09.2021, 09:53
Astăzi se împlinesc 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Filmul evenimentelor

Anul acesta, pe 11 septembrie, se împlinesc 20 de ani de la atacurile teroriste din SUA, care au schimbat lumea. Pe 11 septembrie, americanii au trăit cea mai neagră zi din viața lor, după ce cele două turnuri World Trade Center din New York au fost deturnate de două avioane civile. Au urmat Pentagonul şi clădirea Capitoliului, din Washington. Au existat aproape 3000 de victime și un lung șir de evenimente triste. Astăzi se împlinesc 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Filmul evenimentelor.

Astăzi se împlinesc 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001

Gruparea teroristă responsabilă pentru atacurile din 11 septembrie 2001 a fost al-Qaida.  11 septembrie a fost una dintre cele mai negre zile, iar atacurile teroriste sunt an de an amintite, în această zi fiind declarat doliu.

La 11 septembrie 2001, SUA s-au confruntat cu patru atacuri teroriste. Acestea au vizat, prin deturnarea de avioane civile, cele două turnuri World Trade Center din New York, Pentagonul şi clădirea Capitoliului, din Washington. Numărul victimelor din cele patru atentate s-a ridicat la 2.978, cei mai mulţi fiind în New York, 2.749.

Primele trei atacuri au fost reuşite, în timp ce al patrulea avion capturat de terorişti s-a prăbuşit pe un câmp după ce pasagerii au ripostat.

Osama bin Laden a fost liderul acestor atacuri. După ce a fost vânat timp de zece ani, devenind cel mai căutat criminal al Statelor Unite al Americii, bin Laden a fost ucis de forțele americane.

Ce s-a întâmplat în ziua de 11 septembrie 2001

-Pe 11 septembrie 2001, nouăsprezece teroriști au deturnat patru avioane comerciale care se deplasau către San Francisco și Los Angeles de la Boston, Newark, și Washington, D.C.

– La 8:46 a.m., zborul American Airlines numărul 11 s-a prăbușit în Turnul de Nord al World Trade Center

-a urmat zborul United Airlines numărul 175 care a lovit Turnul de Sud la ora 9:03 a.m

– Un alt grup de teroriști a condus zborul American Airlines numărul 77 în Pentagon la ora 9:37 a.m

2.993 de oameni și-au pierdut viața, inclusiv cei 19 teroriști

– În timpul deturnării avioanelor, teroriștii au folosit armele pentru a înjunghia și/sau ucide piloții de avion, stewarzi și pasageri.

– Un steward din zborul 11, un pasager din zborul 175 și pasageri din zborul 93 au spus că teroriștii au bombe

– În zborul 93 United Airlines, cutiile negre au arătat că echipajul și pasagerii au încercat să preia controlul avionului de la teroriști după ce au aflat prin telefon că alte avioane deturnate similar se prăbușiseră în clădiri în aceeași dimineață.

– Trei clădiri din Complexul World Trade Center s-au prăbușit în urma avariilor structurale suferite în ziua atacurilor

– La scurt timp după prima relatare a prăbușirii de la Pentagon, CNN și alte instituții media au relatat un incendiu izbucnit la Washington Mall.

– 2.993 de oameni și-au pierdut viața, inclusiv cei 19 teroriști

– Toți cei morți erau civili, cu excepția 343 de pompieri, 72 de ofițeri de aplicare a legii, 55 de militari, iar cei 19 teroriști care au pierit în atacuri.

– Pe lângă Turnurile Gemene de câte 110 etaje din World Trade Center, numeroase alte clădiri din zona World Trade Center au fost distruse

Atacurile au creat confuzie pe scară largă printre organizațiile de presă și printre controlorii de trafic aerian din toate Statele Unite.

Urmăriți Impact.ro și pe