Asasinarea Dariei Dughina, fiica ideologului Aleksandr Dughin, efectuată de ruși. Şeful Consiliului pentru Securitate Naţională de la Kiev: „Este opera serviciilor secrete”

Elena Avramescu 23.08.2022, 12:43
Asasinarea Dariei Dughina, fiica ideologului Aleksandr Dughin, efectuată de ruși. Şeful Consiliului pentru Securitate Naţională de la Kiev: „Este opera serviciilor secrete”

Vestea morții Dariei Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin, a șocat pe toată lumea, mai ales pe cetățenii ruși. Tragedia s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când fiica lui Aleksandr Dughin, Daria, în vârstă de 30 de ani, a murit într-un mod tragic în urma unui atentat cu bombă care l-ar fi vizat pe tatăl ei.

Serviciile secrete ruse ar fi ucis-o pe Daria Dughina

SUV-ul în care se afla Daria Dughina a explodat pe autostrada Mozhaisky, în apropiere de satul Bolşîie Viazemi. Daria se afla în mașină în momentul exploziei și a murit pe loc, mașina explodând în timp ce aceasta o conducea. Aleksandr Dughin, consilierul președintelui Federației Ruse, ar fi urmat călătorească în mașina care a fost aruncată în aer, însă a decis, chiar pe ultima sută de metri, să urce într-o altă mașină. Cei doi participaseră la un festival în afara Moscovei.

Denis Puşilin, liderul Republicii Populare Doneţk (DNR), autoproclamată de separatiştii proruşi în estul Ucrainei, a declarat în cursul zilei de duminică că forţele ucrainene se află în spatele asasinării Dariei Dughina.

Însă Secretarul Consiliului pentru Securitate din Ucraina, Oleksii Danilov, este de cu totul altă părere și spune că asasinarea Dariei Dughina a fost o execuţie săvârşită de serviciile secrete ruse.

Mai precis, într-o declaraţie pentru postul public al televiziunii ucrainene Kanal 24, Danilov a ținut să nege acuzaţiile serviciilor secrete ruse care au atribuit Ucrainei responsabilitatea pentru moartea Dariei Dughina, jurnalistă şi politolog, care împărtăşea ideile conservatoare ale tatălui său.

„Nu ne-a interesat deloc Dughina, chiar era fără importanţă pentru noi. FSB (Serviciul Federal de Securitate) este cel care a făcut-o, iar acum va spune că cineva dintre ai noştri este implicat (…) Ucrainenii nu lucrează aşa. Bărbaţii şi femeile noastre au sarcini mult mai importante de îndeplinit. Nu suntem implicaţi deloc în explozia care a ucis această femeie, este opera serviciilor secrete ruse”, a spus Oleksii Danilov.

Prima declaratie a lui Aleksandr Dughin, dupa moartea fiicei sale. A cerut „mai mult decat razbunare”: „Dusmanii Rusiei au ucis-o pe furis”

Aleksandr Dughin si fiica sa, Daria

În cursul zilei de luni, Rusia a trimis acuzații Ucrainei cu privire la uciderea fiicei unuia dintre ideologii imperialismului rus, Daria Dughina, într-un atentat terorist pe care l-a atribuit unei femei de naţionalitate ucraineană şi care ar fi agentă a serviciilor secrete de la Kiev, identificată ca Natalia Vovk, de 43 de ani. Aceasta ar fi fost însoţită de fiica sa de 12 ani.

„Crima a fost pregătită şi executată de serviciile speciale ucrainene”, a declarat Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei despre atacul comis sâmbătă seara într-o suburbie a Moscovei în care şi-a pierdut viaţa Daria Dughina.

De câțiva ani încoace, Daria apărea deseori în mass-media pro-Kremlin, acolo unde critica aspru hegemonia occidentală. În trecut chiar a lucrat pentru postul de televiziune rus ultraconservator Ţarigrad.

În ultimul timp, Daria Dughina şi tatăl ei au criticat operaţiunea militară specială din Ucraina deoarece au considerat că ține de prea mult timp. Astfel că Danilov crede că serviciile secrete ruse au început să-i elimine pe cei care critică reușitele militare ale Rusiei în războiul din Ucraina.

„Serviciul nostru de securitate nu are nimic de a face cu aceasta”, a subliniat secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare din Ucraina.

Analiștii sunt de părere că adevărata țintă a atentatului ar fi fost tatăl femeii, filozoful Aleksandr Dughin, considerat de mulți ideologul lui Putin și unul dintre principalii susținători ai invaziei din Ucraina. În 2014, Dughin propunea chiar o invazie rusească a Europei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...