Aleksandr Dughin, internat în spital după moartea fiicei sale. Kievul susține că Ucraina nu este implicată în atentat: „Nu suntem un stat criminal ca Federaţia Rusă”

Elena Avramescu 22.08.2022, 07:48
Aleksandr Dughin, internat în spital după moartea fiicei sale. Kievul susține că Ucraina nu este implicată în atentat: „Nu suntem un stat criminal ca Federaţia Rusă”

În noaptea de sâmbătă spre duminică, fiica lui Aleksandr Dughin, Daria, în vârstă de 30 de ani, a murit într-un mod tragic în urma unui atentat cu bombă care l-ar fi vizat pe tatăl ei. Tragedia s-a întâmplat atunci când SUV-ul în care se afla Daria Dughina a explodat pe autostrada Mozhaisky, în apropiere de satul Bolşîie Viazemi. Daria se afla în mașină în momentul exploziei și a murit pe loc iar mașina a explodat în timp ce aceasta o conducea.

Aleksandr Dughin, în stare gravă la spital

Se pare că Aleksandr Dughin, consilierul președintelui Federației Ruse urma să călătorească în mașina care a fost aruncată în aer, însă a decis, chiar pe ultima sută de metri, să urce într-o altă mașină. Cei doi participaseră la un festival în afara Moscovei.

În urmă cu scurt timp, fiica lui a fost recent inclusă pe lista de sancțiuni a Marii Britanii, deoarece și-a ajutat tatăl să răspândească ideologia „lumii ruse”.

La scurt timp după producerea tragediei, Aleksandr Dughin a fost dus la spital, a informat platforma media Nexta într-un mesaj postat pe Twitter. În cursul zilei de sâmbătă seara, pe rețelele sociale au apărut mai multe imagini în care se vede mașina Dariei Dughina în flăcări, în timp ce Aleksandr Dughin sosește la fața locului și își pune mâinile în cap, nevenindu-i să creadă ce s-a întâmplat.

Aleksandr Dughin, internat in spital dupa moartea fiicei sale
Aleksandr Dughin

 

Momentan, nu se știe care este starea reală de sănătate a lui Aleksandr Dughin.

Kievul spune că Ucraina nu este implicată în acest atentat

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski este de părere că Kievul este implicat direct în atentatul de sâmbătă seara în care şi-a pierdut viaţa fiica lui Aleksandr Dughin.

„Subliniez că Ucraina nu are nimic de-a face cu asta, pentru că nu suntem un stat criminal ca Federaţia Rusă şi nici nu suntem un stat terorist”, a declarat Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii lui Zelenski, într-o intervenţie televizată.

Anchetatorii au anunţat că au deschis o anchetă pentru omucidere iar în scurt timp vor realiza examinări criminalistice pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. În plus, se iau în calcul toate variantele atunci când trebuie să se stabilească cine este răspunzător pentru crimă.

Denis Puşilin, liderul Republicii Populare Doneţk (DNR), autoproclamată de separatiştii proruşi în estul Ucrainei, a declarat în cursul zilei de duminică că forţele ucrainene se află în spatele asasinării Dariei Dughina.

„Teroriştii regimului ucrainean au încercat să-l lichideze pe Aleksandr Dughin, dar au aruncat-o în aer pe fiica lui”, a scris Puşilin pe reţeaua sa Telegram.

În plus, și senatorul rus Andrei Klişas este de părere că acest atac este unul inamic şi a cerut aducerea în faţa justiţiei a autorilor materiali şi intelectuali.

Aleksandr Dughin este numit ideologul lui Putin, „creierul lui Putin” sau chiar „Rasputin”, datorită relației sale extrem de apropiate cu Vladimir Putin. Mai mult, acesta este considerat cel din spatele invaziei ruse din Ucraina. Cu toate că nu are un rol oficial în guvern, ideologul ultranaționalist l-ar influențează pe Putin, în special în ceea ce privește propaganda.

De foarte mulți ani Aleksandr Dughin pledează pentru unificarea teritoriilor rusofone şi a altor regiuni într-un nou imperiu rus și ar vrea ca noul imperiu să includă și Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...