Cum pregătești sosul de roșii al bunicii. Ingredientul secret care îl face delicios. E ideal pentru paste

Andra Daoud 23.09.2022, 10:31
Cum pregătești sosul de roșii al bunicii. Ingredientul secret care îl face delicios. E ideal pentru paste

Sosul de roșii de numără printre ingredientele cele mai folosite din bucătărie, fiind utilizat la pizza, paste, tocănițe și diverse alte preparate. Tocmai din acest motiv, gospodinele îl pregătesc în cantitate mare toamna și îl conservă, pentru a se bucura de aroma lui peste iarnă. Fie că preparați un sos de roșii din legume proaspete sau folosiți roșii din conservă, există un ingredient care îl face savuros și pe care nu ar trebui să îl omiteți din rețetă.

Cum pregătești sosul de roșii perfect

Sosul de roșii perfect trebuie să fie gustos, aromat, cu o textură nici prea lichidă, nici prea groasă, și cu un gust echilibrat, fără să se simtă aciditatea sau acreala roșiilor. Pentru a obține rezulatul ideal, este nevoie să țineți cont de câteva trucuri și să folosiți un ingredient care vă garantează reușita. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu care, folosit în cantitate mică, corectează PH-ul și elimină aciditatea sosului de roșii.

Este suficientă o jumătate de linguriță de bicarbonat pentru a neutraliza gustul acid al sosului de roșii, atunci când prepaprați o porție mică de sos. De asemenea, pentru ca sosul să nu fie prea acrișor, puteți adăuga și o jumătate de linguriță de zahăr la final. În acest fel vă asigurați că sosul de roșii are aroma perfectă, indiferent cât de coapte sau necoapte ar fi roșiile.

Cum pregatesti sosul de rosii al bunicii. Ingredientul secret care il face delicios. E ideal pentru paste
Sosul de rosii poate fi folosit imediat sau poate fi pastrat la borcan

Sos de roșii pentru paste sau pizza

Rețeta de sos de roșii care urmează poate fi preparată și în cantitate mai mare și conservată, pentru iarnă. De asemenea, sosul poate fi folosit și pentru alte preparate, nu doar pentru paste sau pizza.

Ingrediente:

  • 1/2 kg roșii proaspete
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1/2 linguriță zahăr

Mod de preparare:

Tocați mărunt ceapa și usturoiul și puneți-le la călit în ulei, într-o tigaie pe foc. Se decojesc roșiile, se taie cubulețe și se adaugă peste ceapă și usturoi. Se asezonează cu sare, piper, busuioc și oregano și se lasă sosul să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când și având grijă să nu se lipească. Când sosul a scăzut și a ajuns la consistența dorită, adăugați zahărul și bicarbonatul și opriți focul.

Sosul de roșii poate fi folosit ca atare sau poate fi trecut prin blender, dacă vă doriți să aibă o consistență mai fină. De asemenea, cantitățile menționate pot fi multiplicate, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare de sos de roșii. Acesta poate fi stocat în borcane sterilizate, închise ermetic, peste iarnă.

Urmăriți Impact.ro și pe