Așa strici tot gustul maionezei. Ingredientul pe care nu trebuie să îl adaugi niciodată

Anca Manolica 15.11.2022, 08:11
Așa strici tot gustul maionezei. Ingredientul pe care nu trebuie să îl adaugi niciodată

Cu siguranță, multe dintre gospodine au întâmpinat, măcar o dată, greutăți la prepararea maionezei. Fie că o folosim la salata de boeuf, la ouă umplute sau la diverse alte feluri de mâncare, maioneza este un preparat nelipsit din bucătăria noastră, mai ales în preajma sărbătorilor. Află în rândurile de mai jos ce ingredient nu ar trebui să adaugi niciodată, pentru a nu îi strica gustul.

Ingredientul care strică gustul maionezei. Nu îl mai folosi

În zilele noastre, maioneza este un preparat îndrăgit în întreaga lume. Deși găsim în comerț nenumărate feluri gata preparate, niciunul nu se compară cu cel făcut chiar la tine acasă. Pentru a face cea mai bună maioneză, ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază. Cu toate acestea, există și unele secrete pe care trebuie să le cunoști, ca de exemplu, ce ingredient nu ar trebui să adaugi niciodată.

Se spune că cel mai simplu mod de a strica maioneza este să te grăbești atunci când o faci. Iar când mai ai puțin timp la dispoziție să pregătești masa de Sărbători și multe alte lucruri de terminat, un moment de neatenție este suficient pentru ca maioneza să nu iasă cum ar trebui.

Ingredientul care strică gustul maionezei
Ingredientul care strică gustul maionezei

Cea mai bună maioneză – rețeta clasică

Maioneza este adesea folosită de toți cei care gătesc frecvent, mai ales în perioada sărbătorilor. Pentru aceasta, noi venim în ajutorul tău cu o rețetă clasică de maioneză cu care sigur nu vei da greș dacă vei respecta toți pașii. Nu uita că toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Ingrediente

  • 3 gălbenușuri (2 fierte și unul crud)
  • 250 ml ulei
  • 1 linguriță muștar
  • zeamă de lămâie (după gust)
  • sare și piper.

Mod de preparare

Pentru început, se adaugă într-un bol două gălbenușuri fierte și unul crud, peste care se adaugă o linguriță de muștar și un praf de sare. Cu ajutorul unui blender (sau cu telul) se amestecă bine.. Când pasta devine omogenă se începe turnarea uleiului în fir subțire, continuând cu mixarea până se încorporează tot.

După ce s-a încorporat tot uleiul, iar maioneza este legată bine, se adaugă în bol puțină zeamă de lămâie, potrivim de sare și piper, apoi mai amestecăm puțin. Este important de menționat că sucul folosit trebuie să fie natural, proaspăt stors. Cel cumpărat din comerț poate strica foarte ușor maioneza, așa că evită să îl folosești.

De asemenea de menționat și faptul că, după adăugarea sucului de lămâie, maioneza va deveni puțin mai decolorată și se va mai subția.

Citește și: Cât timp poți să păstrezi maioneza de casă în frigider. Trucul la care trebuie să apelezi imediat după ce ai preparat-o

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...