Așa prepari cei buni cartofi la cuptor pe care i-ai mâncat vreodată. Amestecul secret de condimente pentru un gust senzațional

Mihnea Tălău 10.11.2022, 14:59
Așa prepari cei buni cartofi la cuptor pe care i-ai mâncat vreodată. Amestecul secret de condimente pentru un gust senzațional

O rețeta decentă de cartofi crocanți la cuptor se află în arsenalul fiecărei gospodine. Numai că o rețeta extraordinară de cartofi crocanți la cuptor e mai greu de găsit.

Iată o rețetă delicioasă de cartofi la cuptor, care nu trebuie ratată. Mai mult, ingredientele sunt la îndemâna oricui. Rețeta este valabilă și în perioadele de post.

Cei buni cartofi la cuptor

Ingrediente necesare:

  • 4-5 cartofi
  • 100 g mălai
  • 2 lingurițe oregano sau rozmarin sau maghiran
  • 2-3 linguri ulei
  • sare și piper

Mod de preparare:

Curățăm, spălăm bine apoi tăiem cartofii țărănește. Îi punem la fiert pentru 10 minute, pentru a scurta timpul de coacere la cuptor.
După cele 10 minute, îi scurgem de apă, îi punem într-un vas și îi amestecăm cu câteva linguri de ulei.

De ce să ții cartofii în apă rece înainte de preparare

Într-un bol, amestecăm mălaiul cu condimentele, apoi turnăm acest amestec peste cartofi. Amestecăm foarte, foarte bine în așa fel încât mălaiul să acopere în întregime cartofii.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, transferăm cartofii pe ea, apoi dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem cartofii timp de 25 de minute sau până devin aurii și ușor crocanți.

Vor fi savurați cu poftă, ca garnitură sau alături de un sos delicios de smântână.

Secretul cartofilor dulci prăjiți

Secretul cartofilor dulci „prăjiți” este ca aceștia să fie foarte bine condimentați și acoperiți uniform cu puțin ulei de măsline. Modul de pregătire este extrem de simplu. Înainte de orice altceva, trebuie să speli bine cartofii, să le îndepărtezi coaja, în cazul în care nu-ți place să o consumi, și să-i tai în bastonașe groase.

După aceea, trebuie să pui cartofii dulci într-un bol încăpător și să adaugi peste ei uleiul de măsline, sarea, piperul și rozmarinul. Amestecă foarte bine, astfel încât nicio bucată să nu rămână necondimentată.

Apoi, urmează coacerea cartofilor „prăjiți” fără baie de ulei. Pe o tavă de cuptor acoperită cu o foaie de copt trebuie să așezi cartofii dulci astfel încât să nu se suprapună. Apoi, trebuie să lași cartofii la cuptor timp de aproximativ 35 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...