Aşa faci acasă plasă de ţânţari. E mai simplu şi mai ieftin decât ai fi crezut

Ana Ionescu, Anca Manolica 25.06.2021, 11:36
Aşa faci acasă plasă de ţânţari. E mai simplu şi mai ieftin decât ai fi crezut

Odată cu sezonul estival, în afară de căldura sufocantă, își fac apariția și numeroase insecte, care pot fi foarte enervante și sâcâitoare. Pentru a evita înțepăturile țânțarilor și pătrunderea insectelor în casă, cea mai bună soluție sunt plasele de țânțari. Vestea bună este că îți poți confecționa unele, chiar la tine acasă.

Cum îți faci plase de țânțari acasă. E chiar super simplu

Plasele de țânțari sunt soluția perfectă pentru a te feri de insectele sâcâitoare care pătrund în casă. Chiar dacă prețul acestora este unul accesibil, suma pe care ajungi să o plătești pentru a pune plase de țânțari la toate geamurile casei poate fi costisitoare. Astfel, pentru a evita cheltuielile suplimentare, îți poți confecționa plase de țânțari chiar la tine acasă. Vei face economie și cu siguranță vei fi mândru de munca ta.

Materialele de care ai nevoie pentru plasele de țânțari:

  • Plase de țânțari de dimensiunea geamului
  • Bandă autoadezivă
  • Arici
  • Ruletă
  • O foarfecă

Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a confecționa acasă o plasa de țânțari

Să confecționezi acasă plase de țânțari nu este atât de dificil precum ai pare. Pentru a reuși trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli, iar rezultatul te va surprinde chiar și pe tine. Iată ce trebuie să faci:

Pasul 1: măsoară dimensiunea geamului, apoi taie banda autoadezivă și ariciul pentru a confecționa 4 benzi cu dimensiunile specifice ferestrei (2 lățimi și 2 lungimi). După aceea, lipește banda autoadezivă peste arici și atașează apoi cele patru benzi în jurul cadrului de geam. Nu uita ca înainte să lipești benzile să cureți bine fereastra.

Pasul 2: Așază plasa de țânțari pe o suprafață netedă, măsoar-o și adaugă încă 3-4 cm față de lungimea/lățimea geamului măsurat inițial. După ce este întinsă perfect, poți să o tai exact după măsurătorile făcute.

Pasul 3: Lipește plasa peste cele 4 benzi de la geam și apasă tare pe margini ca să se lipească. Față de plasele de țânțari cumpărate din comerț, cele confecționate acasă vor fi mult mai ușor de desfăcut și înlocuit, căci va trebui doar să le dezlipești și să pui altele noi în momentul în care se uzează.

Urmăriți Impact.ro și pe