Cum poți să scapi de țânțari cu bicarbonat de sodiu. Soluția uimitoare

Diana Dumitrache 01.08.2020, 13:07
Cum poți să scapi de țânțari cu bicarbonat de sodiu. Soluția uimitoare

Vara, ţânţarii ne dau mari dureri de cap! Specialiştii în produse naturiste ne recomandă să uităm de produsele din comerţ pentru că acestea conţin foarte multe produse chimice şi toxice. În schimb, putem apela cu mare încredere la bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu te scapă de ţânţari

Despre bicarbonatul de sodiu se ştie deja că este o adevărată comoară pentru gospodinele din întreaga lume. Utilizările sale sunt multe şi în “domenii” diferite. De la coptul prăjiturilor, până la albirea rufelor, ingredientul acesta te scoate din orice impas.

Dacă te-ai săturat să dai o grămadă de bani pe produse pline de chimicale, trucul de mai jos vine la fix! Căldura de afară şi umezeala aduc la viaţă ţânţarii, iar muşcăturile lor pot deveni o reală problemă pentru cei alergici. Acum, poţi scăpa de ei cu o soluţie ieftină şi naturală.

Cum poți să scapi de țânțari cu bicarbonat de sodiu. Soluția uimitoare
Cum poți să scapi de țânțari cu bicarbonat de sodiu. Soluția uimitoare

Tot ce ai de făcut pentru a prepara în casă o soluţie împotriva ţânţarilor este să amesteci o linguriţă de bicarbonat de sodiu, o linguriță de ulei de măsline și 5 linguri de oțet de mere. Aceste trei ingrediente se amestecă și se pun într-un recipient cu pulverizator pentru a fi mai uşoară aplicarea soluției pe piele. Aceasta se aplică ori de câte ori simți nevoia, atât în casă, cât și afară.

Dacă ai fost deja muşcat de enervantele insecte şi te confrunţi cu mâncărimi, tot bicarbonatul te salvează! Ai nevoie de un pahar cu apă, două linguri din praful minune şi o bucată de bumbac. Tamponează pielea agresată şi totul va fi mai bine. Bicarbonatul neutralizează pH-ul pielii, spun specialiştii.

Alte întrebuinţări ale bicarbonatului

Pentru o exfoliere a tenului poţi amesteca o linguriță de bicarbonat de sodiu cu una de ulei de cocos. Cu soluția obținută fă masaj facial. Dacă ai tenul gras, omite fără probleme uleiul de cocos.

Dacă vrei să cureţi unghiile îngălbenite de ojă, apelează cu încredere la o soluţie realizată din apă şi bicarbonat. Ţine unghiile câteva minute în această soluţie. Repetă ori de câte ori este nevoie.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...