Aşa cureţi cartofii fierţi în doar câteva secunde. Orice gospodină trebuie să ştie asta

Beatrice Dumitru 25.11.2021, 16:09
Aşa cureţi cartofii fierţi în doar câteva secunde. Orice gospodină trebuie să ştie asta

Cartofii sunt esențiali în multe dintre felurile de mâncare din bucătăria noastră. Aceștia sunt folosiți în prepararea salatelor, dar mai ales ca o garnitură la friptură. Să cureți cartofii fierți nu este o activitate prea plăcută și durează și mult. Dar cu acest truc vei reuși repede și ușor.

Trucul care te ajută să cureți cartofii fierţi în doar câteva secunde

Cartofii sunt unele dintre cele mai versatile, delicioase si ieftine alimente si de aceea nu lipsesc niciodată din cămara noastră. Cartofii au mulți nutrienți și un conținut ridicat de carbohidrați, majoritatea amidon. Și dacă nu îți place să cureți cartofii copți, află că există un truc care te ajută să faci această treabă în doar câteva secunde.

Aşa cureţi cartofii fierţi în doar câteva secunde. Orice gospodină trebuie să ştie asta
Cum se curăță cartofii fierți.

Ce trebuie să faci? Mai întâi tăi coaja cartofilor pe linie orizontală, dar nu foarte adânc. Apoi, îi pui într-o oală cu apă pe foc și îi lași să fiarbă în clocot. După ce se fierb pune-i într-o sită pentru a se scurge. Cartofii pot fi răciţi turnând apă rece peste ei și după aceea nu mai trebuie decât să-i cureți de coajă, care se va desprinde foarte uşor.

Cultura de cartofi, a patra din lume

Cartofii își au originea în America de Sud, în urmă cu peste 8.000 de ani. Au ajuns în Europa după descoperirea Americii și de atunci consumul lor s-a răspândit în întreaga lume. Cultura de cartofi este a patra cultură din lume după porumb, grâu sau orez, fiind cultivaţi în peste 120 de ţări şi consumaţi în fiecare zi de peste un milliard de oameni. În România, au început să fie cultivați pe scară largă la începutul secolului al XIX-lea.

Cartofii aduc și un aport important de proteine, vitamina C, potasiu, vitamina B6, magneziu, fosfor, zinc si fier. Se spune despre cartofi că îngrașă, dar contează modul în care sunt gătiți. Dacă sunt prăjiți au, într-adevăr, un aport caloric de aproape 10 ori mai mare decât dacă sunt consumați fierți sau copți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...