Armata rusă, spulberată chiar de Putin? Greşeala militară pe care nu a mai făcut-o nimeni de mii de ani

Ioana Bucur 25.05.2022, 13:16
Armata rusă, spulberată chiar de Putin? Greşeala militară pe care nu a mai făcut-o nimeni de mii de ani

Războiul din Ucraina a intrat în ce-a de-a treia lună. În ziua 91, bombardamentele continuă, însă progresele făcute de armata rusă par din ce în ce mai mici și mai greoaie. Să fie Vladimir Putin și regimul său cauza eșecurilor de pe front? Generalul Cristian Barbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale şi fost rector şi comandant al Academiei Tehnice Militare, descrie greșeala militară pe care nu a mai făcut-o nimeni de mii de ani.

Vladimir Putin, vinovat pentru eșecul din Ucraina?

În timp ce armata rusă continuă atacurile și bombardamentele în mai mult orașe din Ucraina, în ziua 91 de război, pentru specialiștii din domeniul militar devine din ce în ce mai clar că lucrurile nu evoluează în ritmul dorit de Moscova.

Un mare semnal de alarmă este faptul că analişti politici ruşi, chiar şi unii apropiaţi ai lui Vladimir Putin, au ajuns să critice armata rusă.

„Acest lucru arată că cel mai probabil campania nu a fost dorită şi cerută de Şoigu şi de generali, ci mai sus, direct de către Putin”, a spus generalul Cristian Barbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale şi fost rector şi comandant al Academiei Tehnice Militare,

Specialistul mai spune că eșecuri precum încercarea de traversare a râului Siverski-Doneţk sunt dovada faptului că armata Rusiei este departe de faima de care se bucura. Generalul vorbește și despre incompetență, precizând că dacă Vladimir Putin ar fi știut realitatea din Ucraina, nu ar mai fi început războiul.

„Pe de o parte vorbim de incompetenţă, pentru că eu sunt convins că dacă Putin ştia realitatea din Ucraina nu cred că pornea războiul. Sau dacă îl pornea, îl pornea altfel şi nu cred că numai după mintea mea”, a spus generalul.

Armata rusă, spulberată chiar de Putin? Greşeala militară pe care nu a mai făcut-o nimeni de mii de ani
Armata rusa a suferit pierderi semnificative in razboiul din Ucraina

„Ei au făcut şi o greşeală pe care nu o mai făcuse nimeni de 3.000 de ani”

Rușii ar fi făcut o greșeală militară ce nu mai fusese făcută de aproape 3.000 de ani, pornind invazia inclusiv din Belarus, de unde nu au avut susținere.

„Ei au făcut şi o greşeală pe care nu o mai făcuse nimeni de 3.000 de ani. Au pornit atacul inclusiv din Belarus, unde nu aveau nimic în spate, logistică, susţinere. Belarusul nu i-a susţinut, iar ei au rămas cumva rupţi de bazele din Belarus. Pe de altă parte, au plecat ca la defilare, cu tancurile pe autostradă, goneau cu viteză să vădă care ajunge primul la sosire, parcă erau la liniuţe”, consideră generalul Barbu, potrivit Adevărul.

Generalul enumeră câteva erori uriaşe din seria de gafe ale ruşilor: „Primul exemplu este cu coloana aceea infinită de aproape 60 de kilometri cu tot felul de mijloace militare. Coloana a stat neclintită preţ de o săptămână, ceea ce e o greşeală fantastică. Apoi, desantul aerian de la aeroportul de lângă Kiev a fost iar o greşeală extraordinară. Bomboana de pe prăjitură a fost cu crucişătorul Moskva”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...