Arde în casă frunzele acestei plante. Nu vei mai avea probleme cu mirosurile

Stan Filon 19.09.2022, 16:52
Arde în casă frunzele acestei plante. Nu vei mai avea probleme cu mirosurile

Puține gospodine știu că dacă ard în casă frunza acestei plante, vor scăpa de multe probleme. Vorbim despre bine cunoscuta frunză de dafin, foarte folosită și în bucătăria românească. Cel mai des utilizată este atunci când gătim fasole, însă mulți o folosesc și la sarmale. Frunza de dafin este folosită însă și în afara bucătăriei, unde face adevărate minuni. Vedeți în rândurile de mai jos cum o mai puteți folosi.

Arde în casă frunzele acestei plante

Dafinul este amplu cultivat ca plantă ornamentală în regiuni cu climat mediteranean sau oceanic, dar și ca plantă de interior în zonele mai reci. Frunzele de dafin sunt folosite pentru aroma lor la prepararea mâncărurilor. De asemenea, au fost folosite în Grecia antică pentru faimoasele cununi de lauri.

Frunzele de dafin dau un gust mai bun mâncărurilor noastre, dar pot avea o utilizare mult mai largă. Dafinul este cunoscut și apreciat ca remediu natural în tratarea câtorva afecțiuni. Printre cele mai cunoscute afecțiuni care pot fi vindecate cu ajutorul dafinului se număra infecțiile (orale, intestinale), reumatismul, alcoolismul, laringita și anorexia.

Arde in casa frunzele acestei plante
Arde in casa frunzele acestei plante

Dafinul și acțiunile sale miraculoase

Untul de dafin, extras din fructele arbustului, intră în componența multor unguente, în special cele utilizate pentru calmarea durerilor. Proprietățile terapeutice ale ceaiului de dafin sunt cunoscute mai ales în tratarea reumatismului cronic, afecțiunilor nervoase și afecțiunilor orale. Unele date din literatura medicală sprijină ideea că frunzele de dafin ar efect antioxidant, analgezic, antiinflamator, dar și anticonvulsivant (antiepileptic).

Poate nu știați, dar frunzele de dafin se folosesc și pentru eliminarea insectelor din cutiile în care sunt depozitate cerealele și făina. Frunzele de dafin mai au și alte proprietăți miraculoase, pe care doar puțini le cunosc. Unele gospodine dau foc unei frunze de dafin pentru a fi eliminate mirosurile neplăcute, dar și pentru a elimina insectele de tot felul și chiar și …ghinionul.

Scapă de stres cu foi de dafin

Fumul eliberat prin arderea unei frunze de dafin combate chiar și mirosul de umezeală și de mucegai, inclusiv și mirosurile neplăcute din baie. Fumul frunzei de dafin are și un efect calmant. Oamenii care inspiră fum de frunz de dafin pot simți cum stresul dispare.

Unii spun chiar că efectul fumului de dafin, după o zi grea de muncă, este mult mai benefic decât alcoolul. O astfel de cură de două ori pe săptămână va va oferi calmul de care aveți nevoie pentru a trece mai ușor peste orice obstacol. Frunza de dafin sporește și imunitatea și ne ajută mult atunci când suntem răciți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...