Arad: Arădenii se înghesuie la vaccinul anti-Covid. S-au ocupat 25.000 de locuri până la sfârșitul lunii martie

Elena Avramescu 28.01.2021, 13:21
Arad: Arădenii se înghesuie la vaccinul anti-Covid. S-au ocupat 25.000 de locuri până la sfârșitul lunii martie

Arădenii se înghesuie la vaccinul anti-Covid. Localnicii n-au stat pe gânduri și au luat cu asalt centrele de vaccinare anti-Covid, pentru a se imuniza. Astfel, până acum, peste 25.000 de locuri au fost ocupate pentru vaccinare anti-COVID-19 în judeţul Arad, până la data de 31 martie. Momentan mai există aproximativ 1.000 de locuri libere pentru programare.

Arădenii se înghesuie la vaccinul anti-Covid

În acest sens, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad au declarat că până pe 27 ianuarie au fost vaccinate nu mai puțin de 6.832 de persoane, din care 2.486 în etapa I a campaniei şi 4.346 în etapa a II-a, care în judeţ a debutat în 18 ianuarie. Dintre toși aceștia, 916 au fost vaccinate şi cu doza de rapel, începând cu 25 ianuarie.

Se pare că numărul persoanelor care sunt programate pentru vaccinare este de 25.066 până la 31 martie, iar momentan mai sunt disponibile circa 1.000 de locuri, extrem de puține pentru cât de mare este cererea. În Arad sunt active, în prezent, nouă centre de vaccinare, din 26 stabilite înainte de debutul etapei a II-a a campaniei.

Potrivit ultimei raportări făcute de DSP Arad, de când a început pandemiei în judeţ au fost infectate cu virusul Covid-19 cun număr de 15.550 de persoane, iar 612 au decedat de COVID-19. În prezent, sunt 581 de cazuri active de infectare, cu 104 pacienţi internaţi.

Aradenii se inghesuie la vaccinul anti-Covid (2)
Vaccinul anti-Covid

Probleme mari cu dozele de vaccin în Constanța

Persoanele programate pentru vaccinare la Centrul din Mangalia au găsit cabinetele goale în urmă cu două zile, asta pentru că nu erau vaccinuri și nimeni nu le spusese oamenilor că vin degeaba. Localnicii au așteptat în frig câteva ore, neștiind încontro s-o ia. Constănțeni veniți din tot județul au stat în stradă în picioare și frig pentru că nu era niciun vaccin în tot Centrul amenajat la Sanatoriul Balnear.

Am venit aici planificat ca să fiu prezent, și mi s-a spus la orele 9 asteptați c-o să sosească. Nu e normal, dacă Armata a luat coordonarea acesta, ceva undeva… ori la Direcția Sanitară este o deficiență, ori în alta parte. Nu avem oameni competenți, a mărturisit un pacient.

Vaccinul pe care l-am primit vineri la ultimul transport expiră astăzi la ora 9.oo. Am terminat dozele și acum așteptăm următorul transport . Mai sunt de vaccinat 45 de persoane din acest interval. O parte din ei i-am rugat să vină mai târziu, a declarat Nicoleta Untaru, coordonator vaccinare Sanatoriul Balnear Mangalia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...