Impact LIVE

Ar putea oamenii să trăiască mai mult de 130 de ani? „Studiile spun că e imposibil să depășim momentul existenței noastre”

Elena Avramescu 14.07.2022, 12:30
Ar putea oamenii să trăiască mai mult de 130 de ani? „Studiile spun că e imposibil să depășim momentul existenței noastre”

În cadrul emisiunii de azi Impact LIVE, moderată de Lavinia Șandru, invitatul de marcă a fost Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică. Acesta a vorbit despre rolul individului în societate și prezența lui Dumnezeu în prezentul zilelor noastre, după care a abordat și tema existenței prelungite pe pământ.

Șansele oamenilor de a trăi mai mult de 130 de ani pe pământ

Discuția a pornit de la o întrebare de bază, simplă, dar cu posibilități multiple de a răspunde, fiind vorba despre existența noastră pe pământ, și dacă ADN-ul nostru ne poate ajuta să trăim mai mult de 120, 130 de ani pe acest pământ, la care Dumitru Constantin Dulcan a dat mai multe explicații.

„Mai mult de 130-140 de ani. Dar indiferent, studiile spun că e imposibil să depășim momentul existenței noastre. Maximele forme de viață cunoscute în istorie este un chinez Lee care a trăit peste 250 de ani. […] A trăit cu atenție pentru stilul său, milimetru cu milimetru. Nu a trăit la voia întâmplării”, a spus Dumitru Constantin Dulcan.

După aceea, invitatul a fost întrebat și despre apariția cărții „Mintea de Dincolo”, și cum a ajuns la crearea acesteia, iar dacă în interiorul ei găsim informații cu privire la drumul nostru, dacă se oprește cu trecerea în neființă sau nu.

„Sub nicio formă. Lucrurile stau așa: m-am documentat destul de bine. Am dedicat anului 2021 mult timp. Dacă oamenii gândesc material, atunci lumea de dincolo nu există. Dacă gândim spiritual, într-o dimensiune spirituală, iată că diferă. Trăim în 2 zone: concrete și reale. Zona fizică, corpul și zona spirituală, încotro ne îndreptăm. Nu putem explica sentimentele și afectivitatea prin simpla existență a condiției noastre fizice.

Pământul se desprinde acum 5 miliarde de ani de soare și se răcește. Aproximativ acum 8.2 miliarde de ani începe viața. Ce factor permite materiei anorganice să devină vie, materie organică?

Să luăm metaforic: mai întâi s-a născut Adam, apoi Eva. Mergem Darwinist. Un cuplu de maimuțe l-a născut pe Adam, altul trebuia să nască partenera printr-o anatomie complementară partenerului și cu capacitatea de procreație. Dacă este o întâmplare apariția primului partener, a doua trebuie să fie o întâmplare inteligentă pentru a crea o ființă complementare celuilalt. Dacă era inteligentă, cine o fi Inteligent?

Universul funcționează în bazează pe cele 4 legi fundamentale: a gravitației, electromagnetismului, a forței tari și slabe și a nucleului. Toate constantele au rămas. Se aproximează că Universul are 14.8 miliarde de ani. În această perioadă, acele cifre sunt strict constante, nu s-a schimbat nimic. Noi vedem că totul e variabil. Asta nu se schimbă. Legile după care universul funcționează. Cine a creat asta? Nu o Minte? O putem numi enigmă, dar nu e atât. E indubitabil că este Dumnezeu. Eu numesc asta conștiință”, a mai spus acesta, în încheiere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...