Aproape 700.000 de doze noi de Pfizer ajung în România. Cum vor fi distribuite

Ana Anitoiu 17.05.2021, 08:06
Aproape 700.000 de doze noi de Pfizer ajung în România. Cum vor fi distribuite

Aproape 700.000 de doze noi de vaccin Pfizer/ BioNTech ajung luni, 17 mai, în România. Acestea vor fi transportate cu avioane ce vor ateriza pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Modul în care vor fi distribuite a fost anunțat.

Cum vor fi transportate dozele de vaccin Pfizer/ BioNTech la centrele de depozitare

Cele 697.320 de noi doze de vaccin împotriva coronavirusului de la companiile Pfizer/ BioNTech vor fi transportate de producători de la aeroporturi către centrele de stocare din țară. Dozele de ser vor fi ținute în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Noile doze de vaccin Pfizer/ BioNTech împotriva coronavirusului vor fi distribuite astfel: 241.020 doze la Centrul Național de Stocare București; 81.900 doze la Centrul Regional de Depozitare Brașov; 81.900 doze la Centrul Regional de Depozitare Cluj; 81.900 doze la Centrul Regional de Depozitare Constanța; 70.200 doze la Centrul Regional de Depozitare Iași; 70.200 doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova și 70.200 doze la Centrul Regional de Depozitare Timișoara.

Aproape 700.000 de doze noi de Pfizer ajung in România. Cum vor fi distribuite
Un cadru medical vaccinand o persoana

Câte doze de vaccin Pfizer/ BioNTech au ajuns în România

Până la noua tranșă de doze, în România au ajuns 6.517.349 de vaccinuri împotriva coronavirusului produse de companiile Pfizer/ BioNTech. Până duminică, 16 mai, au fost folosite 5.353.710 dintre ele în cadrul campaniei de imunizare anti-COVID-19 din țară.

În centrele de vaccinare împotriva coronavirusului din Capitală și din țară se vor administra atât doze primite de România în tranșa curentă, cât și în tranșele precedente, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin intermediul direcțiilor de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Câte persoane au fost vaccinate cu serul Pfizer/ BioNTech în țară

Potrivit datelor actualizate duminică, 16 mai, de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, de la începutul campaniei de imunizare, serul de la Pfizer/ BioNTech a fost administrat la 3.132.063 de persoane.

Dintre acestea, 823.502 au primit prima doză, iar 2.308.561 și pe cea de-a doua necesară imunizării împotriva coronavirusului. Vaccinul Pfizer/ BioNTech a provocat în total 7.443 de reacții adverse, dintre care 1.638 de tip local și 13.660 de tip general. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la campania de vaccinare anti-COVID-19, AICI!

Când ar putea fi necesară administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer/ BioNTech

Directorul general al companiei Pfizer, Albert Bourla, a anunțat că ar putea fi necesară administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer/ BioNTech la 8 – 12 luni de la cea de-a doua. Motivul este acela că  apărarea în fața coronavirusului pe care o oferă acest ser este de cel puţin şase luni. În plus, el a declarat că va fi nevoie anual de o doză de rapel.

De asemenea, Albert Bourla a declarat că vaccinul Pfizer/ BioNTech a fost capabil să ofere imunitate până acum împotriva tuturor variantelor noi de coronavirus ce au apărut în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Africa de Sud, India, Brazilia, New York şi alte zone din toată lumea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...