A treia doză de vaccin Pfizer ar putea fi necesară după opt luni sau un an, anunță CEO-ul companiei. Ce spune despre medicamentul anti-covid

Stan Filon 15.05.2021, 15:00
A treia doză de vaccin Pfizer ar putea fi necesară după opt luni sau un an, anunță CEO-ul companiei. Ce spune despre medicamentul anti-covid

Directorul general al producătorului american de medicamente Pfizer, Albert Bourla, vine cu vești proaste pentru cei care credeau că au scăpat doar cu două doze de vaccin împotriva coronavirusului! Oficialul a spus că cei care s-au imunizat cu două doze de vaccin vor avea nevoie și de o a treia doză!

A treia doză de vaccin Pfizer ar putea fi necesară după opt luni sau un an

Albert Bourla a fost invitat la Delphi Economic Forum VI din Atena, unde a vorbit despre progresele pe care le face compania în ceea ce privește studiile asupra unui tratament împotriva coronavirusului, dar a spus și cât ne oferă imunitate actualul vaccin anti-coronavirus de la Pfizer.

Bourla a spus că, în opinia sa, va fi necesară o a treia doză după 8-12 luni după administrarea celei de-a doua, deoarece apărarea în fața virusului pe care o oferă vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin şase luni, a mai spus Bourla. Acesta a mai spus că o doză de rapel va fi necesară în fiecare an.

A treia doza de vaccin Pfizer ar putea fi necesara dupa opt luni sau un an
A treia doza de vaccin Pfizer ar putea fi necesara dupa opt luni sau un an

Se lucrează la medicamentul care tratează coronavirusul

Directorul general Pfizer s-a arătat foarte bucuros deoarece vaccinul a fost capabil să trateze până acum toate variantele apărute ale virusului, care au izbucnit în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York şi multe alte zone din întreaga lume.

Totodată, directorul Pfizer s-a declarat a fi împotriva suspendării brevetelor pentru vaccinuri. Legat de prețul vaccinului, directorul Pfizer a spus că oferă deja vaccinuri contra cost, în funcţie de situaţia financiară a ţărilor care îl achiziţionează.

Acesta a vorbit și despre tratamentul pentru coronavirus la care lucrează compania sa. Altfel, medicamentul oral experimental pentru tratarea COVID-19 al companiei Pfizer ar putea fi disponibil în curând, posibil la toamnă.

”Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acum, sunt încurajatoare”, a spus Bourla. Acesta a explicat că substanţa la care lucrează compania omoară virusul şi este foarte sigură, dar a adăugat că orice concluzii sigure legate de aceasta vor fi disponibile după această vară. Directorul a mai spus că Pfizer intenţionează să producă 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial pentru 2021 – şi 4 miliarde de doze în 2022.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI