BioNTech afirmă că vaccinul produs de ei și de Pfizer nu trebuie modificat împotriva noilor tulpini. Profitul obținut în 2021 de compania germană

Ana Anitoiu 10.05.2021, 18:37
BioNTech afirmă că vaccinul produs de ei și de Pfizer nu trebuie modificat împotriva noilor tulpini. Profitul obținut în 2021 de compania germană

BioNTech a transmis luni că vaccinul anti-Covid-19 produs de ei și de compania farmaceutică americană Pfizer nu trebuie să fie modificat ca să facă față noilor tulpini de coronavirus. Laboratorul german a anunțat și ce profit a obținut de la începutul acestui an.

BioNTech, despre motivul pentru care vaccinul nu trebuie modificat

Compania germană mizează pe faptul că vaccinul anti-Covid-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu Pfizer este eficient și împotriva tulpinilor de coronavirus apărute mai recent. Reprezentanții BioNTech au declarat că deocamdată niciun studiu nu susţine necesitatea unei noi formule a serului pe care l-au făcut disponibil în scopul imunizării. De altfel, directorul general al laboratorului, Ugur Sahin, a declarat în aprilie că dozele sunt eficace împotriva variantei indiene.

”La ora actuală nimic nu indică faptul că o adaptare a actualului vaccin al BioNTech împotriva principalelor variante emergente identificate ar fi necesar”, a transmis laboratorul german într-un comunicat publicat cu ocazia prezentării rezultatelor sale financiare de la începutul acestui an.

BioNTech spune ca vaccinul produs de ei si de Pfizer nu trebuie modificat impotriva noilor tulpini
O persoana vaccinata anti-Covid-19 de un cadru meical

BioNTech lucrează la noi vaccinuri anti-Covid-19

În ciuda acestui lucru, specialiștii de la BioNTech au anunțat că lucrează la o ”strategie completă” pentru a face față noilor variante de coronavirus, dacă va fi necesar în viitor. Încă din luna martie, experții laboratorului german au început să testeze o nouă versiune de ser pentru tulpinile virusului ce au apărut mai recent.

”Obiectivul acestui studiu este explorarea modalităţii de reglementare pe care BioNTech şi Pfizer ar urma-o dacă SARS-CoV-2 s-ar schimba suficient de mult încât să necesite actualizarea vaccinului”, explică laboratorul german.

Ce profit a avut BioNTech de la începutul anului 2021

În plus, este în curs de desfășurare o analiză referitoare la efectul unei posibile a treia injecţii cu serul Pfizer/BioNTech, după prima doză şi rapel, astfel încât să fie prelungită perioada protecţiei împotriva variantelor coronavirusului.

Inițial, cele două companii au estimat pentru acest an o producţie de 2,5 miliarde de doze de vaccin anti-Covid-19. Acestea încearcă, însă, să atingă pragul de 3 miliarde de doze de ser pentru campaniile de imunizare ce se desfășoară la nivel mondial. Până în prezent, vaccinul Pfizer/BioNTech a fost livrat în mai mult de 90 de ţări.

Odată cu planurile referitoare la modificarea vaccinului anti-Covid-19, compania BioNTech a dezvăluit și ce profit a înregistrat de la începutul acestui an. Laboratorul german a obţinut în primul trimestru al acestui an un profit de 1,13 miliarde de euro la o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro, comparativ cu cifra de afaceri de 27,7 milioane de euro din primul trimestru al anului trecut, cel în care a izbucnit pandemia de coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...