Apariție surpriză pe mormântul lui Victor Socaciu. Toată lumea poate vedea acum ce scrie, explicația soției

Mihnea Tălău 27.01.2023, 08:57
Apariție surpriză pe mormântul lui Victor Socaciu. Toată lumea poate vedea acum ce scrie, explicația soției

Nu poate fi uitat. Trecut în neființă pe 27 decembrie 2021, cunoscutul artist Victor Socaciu ar fi împlinit 70 de ani, pe 14 ianuarie. Soția lui, Brândușa Socaciu, care l-a îngrijit până în ultima clipă a vieții, a făcut un gest impresionant, în memoria bărbatului pe care l-a iubit.

„Când oamenii cântă vine Dumnezeu”

Locul unde a fost înmormântat regretatul artist, cimitirul din Comuna Cornu, Județul Prahova, a devenit loc de pelerinaj. Cei care ajung aici sunt fascinați de troița ridicată pe mormânt, ireal de frumoasă, o adevărată operă de artă.

Brândușa Socaciu a vorbit despre semnificația crucii, pe care se află și o chitară sculptată.

”Este o cruce foarte înaltă, de aproape 3 metri, undeva în jur de 2, 60 metri, și este realizată de un talentat artist prahovean. S-a muncit mult la ea, preț de mai bine de două luni. Este realizată din lemn de stejar, durabil. Pe chitară stă scris: „Când oamenii cântă vine Dumnezeu”. Nu mulți știu, dar acesta este un vers din ultimul cântec al lui Victor”, ne-a declarat Brândușa Socaciu, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

Marina Almășan, despre înmormântarea lui Victor Socaciu

Dragoste dincolo de moarte

Ea merge zilnic la cimitirul din Comuna Cornu, ca să-și mai aline dorul de omul iubit, care a părăsit mult prea repede această lume:

”Brândușa l-a iubit foarte mult pe Victor, l-a îngrijit cât a fost bolnav, suferă enorm. Merge zilnic la cimitir, cu brațele pline de flori, mormântul lui este mereu acoperit de flori. În acest cimitir a vrut Victor să fie îngropat, nu a fost dorința ei, așa cum s-a zvonit. Victor a vrut aici, pentru că, aici, în comuna Cornu, a locuit în ultimii ani de viață, alături de Brândușa. Aici au fost fericiți!”, a spus un apropiat al familiei.

În memoria soțului său, Brândușa a scris o emoționantă poezie și a organizat și prima ediție a Festivalului ”Victor Socaciu”.

”N-ai vrut să pleci, dar cerul te-a vrut mai mult ca mine/, Să-ți cauți loc, iubire, de-a pururi printre stele/, Iar dacă iarna asta vreo știre îți mai vine/, Sunt eu care te caut/, Iubirea vieții mele”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...