Apare o nouă monedă. Ce este și cum poți intra în posesia ei

Badea Violeta 11.04.2022, 08:55
Apare o nouă monedă. Ce este și cum poți intra în posesia ei

Meta, compania mamă a Facebook, intenționează să introducă o monedă virtuală, jetoane și servicii de împrumut pe platformele sale. Acest lucru arată că Mark Zuckerberg își urmărește ambițiile financiare, în ciuda colapsului unui proiect de lansare a unei criptomonede. Iată cum se va numi aceasta și cum se va putea intra în posesia ei!

Cum se va numi noua monedă

Mark Zuckerberg, fondatorul companiei Meta, dorește să dezvolte monede virtuale, poreclite de angajați „Zuck bucks”, pentru utilizatorii Facebook și Instagram, ca parte a unei suite de produse menite să reducă dependența platformelor sale de publicitate în viitor.

Mai exact, viitoarele valute virtuale nu au legătură cu blockchain sau cu monedele digitale, dar acestea ar putea fi folosite ca monede de schimb în cadrul aplicațiilor companiei.

Conform Financial Times, Meta se află în primele etape de extindere a gamei de produse financiare pe care le oferă utilizatorilor aplicațiilor și serviciilor sale, printre care se numără Facebook, WhatsApp și Instagram.

Brațul financiar al companiei, Meta Financial Technologies, a explorat token-uri digitale care să fie utilizate ca parte a unui pivot general către metavers, potrivit FT.

Controlul asupra unei monede proprii ar putea, de asemenea, să ofere companiei o sursă suplimentară de venituri, în condițiile în care activitatea sa principală, bazată pe publicitate, din domeniul social media pare să încetinească.

Amintim că acțiunile Meta s-au prăbușit cu peste 20% în luna februarie a acestui an, după ce a anunțat prima scădere trimestrială din istorie a numărului de utilizatori activi ai Facebook, ceea ce a dus la scăderea evaluării companiei cu aproape 200 de miliarde de dolari.

Cum se va numi moneda virtuală pe care ar urma să o prezinte Meta
Cum se va numi moneda virtuală pe care ar urma să o prezinte Meta

Care ar fi, de fapt, planurile companiei

Surse legate de planurile Meta au declarat pentru publicația de mai sus că este puțin probabil ca produsul final al companiei să fie o criptomonedă bazată pe blockchain.

În schimb, se are în vedere un sistem de recompense de „jetoane sociale” pentru contribuții pozitive la grupurile Facebook, precum și „monede de creator” pentru persoanele cu influență.

Un purtător de cuvânt al Meta a refuzat să detalieze planurile companiei, declarând pentru Reuters că „nu au nicio actualizare de împărtășit astăzi” și adăugând că firma se concentrează pe construirea pentru metavers „și asta include cum ar putea arăta plățile și serviciile financiare”.

Meta are o experiență anterioară dureroasă cu monedele digitale. Libra, încercarea din 2019 a Facebook de a construi o cripto-monedă stabilă, s-a încheiat cu un eșec după ce s-a lovit de reacții negative de reglementare și comerciale. Proiectul Libra, rebranduit ca „Diem”, a fost descărcat de companie la începutul acestui an.

Cu toate acestea, Meta nu se distanțează complet de blockchain. Mark Zuckerberg a declarat, luna trecută, că Instagram va introduce token-uri ne-fungibile (NFT) pe „termen scurt”. De asemenea, Facebook va începe în luna mai o schemă pilot pentru postarea și partajarea de NFT-uri pe platforma sa, potrivit FT.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...