Apar noi detalii despre crima care a zguduit România. Ce s-a auzit din vila în care s-a comis grozăvia de la Iași

Andra Daoud 14.01.2022, 13:05
Apar noi detalii despre crima care a zguduit România. Ce s-a auzit din vila în care s-a comis grozăvia de la Iași

Apar noi detalii din ancheta în cazul dublei crime petrecute la Iași în luna decembrie. Anchetatorii au vorbit cu apropiații victimelor, pentru a afla ce s-a petrecut în vila din cartierul Moara de Vânt, în orele dinainte ca studentul de origine marocană și iubita lui româncă să fie uciși. Ce s-a auzit cu puțin timp înainte de atac și cu cine ar fi vorbit la telefon una dintre victime înainte să fie ucisă.

Apar nor detalii despre crima care a zguduit România

La mai bine de o lună de când Youssef Ajniyah și iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu au fost găsiți fără viața în vila din Iași în care locuiau, apar detalii importante din anchetă. Oamenii legii încearcă să refacă firul evenimentelor din ziua în care cei doi au fost omorâți și să afle cine a comis dubla crimă.

În timp ce suspectul principal se află în arest preventiv, anchetatorii au intrat în posesia a ceea ce ar putea fi ultima conversație telefonică a studentului marocan ucis. Youssef Ajniyah ar fi vorbit la telefon cu o cunoștință chiar înainte de a fi omorât. Potrivit bzi.ro, ultimele cuvinte ale marocanului ar fi fost „Sami este foarte beat!…” după care s-au auzit zgomote și lovituri.

Este vorba despre o ultimă conversație avută de Youssef Ajniyah cu o femeie, o cunoștință de-a sa. În cadrul conversației, care a avut loc pe data de 8 decembrie 2021, în jurul orei 21:30, acesta a spus: «Sami este foarte beat!» După aceea s-au auzit lovituri, iar mai apoi, nimic. Dovada a fost depusă la Poliție.” a menționat o sursă din anchetă pentru bzi.ro.

Apar noi detalii despre crima care a zguduit România. Ce s-a auzit din vila în care s-a comis grozăvia de la Iași
Victimele dublului asasinat din Iași și suspectul principal

Decesul victimelor s-ar fi produs în jurul prânzului

Deși inițial s-a crezut că victimele au fost ucise în noapte de 8 spre 9 decembrie, medicul legist a stabilit că Youssef Ajniyah și Ioana Vanesa Burlacu ar fi murit pe 9 decembrie, în jurul prânzului. Astfel că acea conversație este posibil să nu fi avut loc chiar înainte de atac. Cei doi au fost găsiți de polițiști pe 10 decembrie, după ce familia marocanului, stabilită la Bruxelles, a alertat autoritățile din România pentru că nu mai putea lua legătura cu el.

Vorbim despre două cazuri de agresiune. Persoana de sex feminin prezenta 33 de plăgi tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi înțepat-tăiate, cu atingerea organelor vitale. Examenele de laborator vor confirma ceea ce medicii legiști au constatat necroptic.

Nu s-a identificat prezența alcoolului, cel puțin la persoana de sex feminin. Nici testele pentru droguri nu au ieșit pozitive. Plăgile aveau dispoziție pentru afectarea organelor vitale și dispunerea lor erau aproape identică. Sunt o parte din leziune în regim de apărare. Nu există urme de incendiere. Au avut parte de o moarte violentă” a precizat șefa IML Iași, Diana Bulgaru.

Între timp, alte surse din anchetă au declarat că suspectul principal în cazul dublei crime, Ahmed Sami El Bourkadi, va fi pus să calce într-o substanță asemănătoare cu sângele, pentru a se stabili dacă urmele găsite în vila din Moara de Vânt îi aparțin.

Urmăriți Impact.ro și pe