Apar două țări noi, chiar aproape de România?! Ce se pregătește pe harta Europei

Nicu Stan 31.01.2022, 21:01
Apar două țări noi, chiar aproape de România?! Ce se pregătește pe harta Europei

Apar două țări noi, chiar aproape de România?! Ce se pregătește pe harta Europei. RIA Novosti şi RBC, agenții de presă din Rusia, au anunțat pe surse că recunoașterea independenței „republicilor” Lugansk și Donețk, provincii din estul Ucrainei, ar putea fi făcută la reuniunea Consiliului Dumei de Stat pe 14 februarie.

S-ar putea să apară două țări noi. Cum se schimbă harta Europei

Rusia ar urma să recunoască independența republicilor Lugansk și Donețk, provincii din estul Ucrainei aflate sub ocupația separatiștilor proruși susținuți de Moscova, pe 14 februarie 2022.

Deputaţi ai grupului parlamentar al Partidului Comunist au adresat un apel către președintele Vladimir Putin pentru a recunoaște „republicile populare” Lugansk şi Doneţk ca state independente, precum şi desfăşurarea rapidă a negocierilor cu conducerea acestor țări în vederea creării unui temei legal pentru relaţii interstatale şi reglementarea întregilor aspectelor de cooperare şi asistenţă reciprocă, informează RIA Novosti.

Lugansk si Donetk ar urma sa devina tari independente
Lugansk si Donetk ar urma sa devina tari independente

Rusia analizează problema în Dumă

„Planificăm să examinăm această problemă în reuniunea Consiliului Dumei din 14 februarie”, a spus sursa citată de RIA Novosti.

Planul nu a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a spus că acestea sunt informații care pot parveni doar de la Duma de Stat-Camera inferioară a Parlamentului din Rusia.

Se presupune că Kremlinul ar cunoștință de cele ce se vehiculează

Pe de altă parte, alți analiști susțin însă că un astfel de demers nu putea porni fără o susținere de la Kremlin. De asemenea, Moscova ar încerca doar să „şantajeze” cu recunoaşterea celor două regiuni din estul Ucrainei, mai cred unii observatori ruşi.

În plus, preşedintele Vladimir Putin a dat ordin guvernului rus să asigure plata prestaţiilor sociale locuitorilor din Doneţk şi Lugansk care deţin paşaport rusesc.

Ce a ordonat Vladimir Putin

Conform ordinelor date de Vladimir Putin, această categorie de persoane nu va fi obligată să arate înregistrarea reşedinţei pe teritoriul Federaţiei Ruse. De asemenea, de partea cealaltă, Kievul a calificat ordinul dat de preşedintele rus drept o provocare şi o încălcare a suveranităţii Ucrainei.

Cele două provincii se află în mijlocul confruntărilor dintre Rusia și Ucraina din 2014, atunci când s-au plasat clar împotriva guvernării de la Kiev.

Rusia ar pregăti o invadare a Ucrainei

De asemenea, Moscova a acordat ajutor militar separatiștilor, conform dovezilor adunate de presa internațională, chiar dacă oficialii ruși au negat acordarea unui sprijin material. Acum, un armistițiu a dus la încetarea confruntărilor armate în zonă, însă sunt raportate dese încălcări ale acestuia.

Ultimele acțiunile ale deputaților ruși au venit în contextul tensiunilor din jurul Ucrainei. SUA şi alte ţări occidentale susțin că Rusia se pregătește pentru o nouă invazie în Ucraina, după ce a comasat lângă frontieră peste 100.000 de soldaţi. De partea cealaltă, Ucraina crede că Moscova încearcă să intimideze şi să destabilizeze țara.

Ce obicei are Ana Baniciu, în amintirea regretatei sale mame
Urmăriți Impact.ro și pe