S-au încheiat perchezițiile la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal: ce se află în cele 7 camioane încărcate cu probe

Ciprian Ioana 29.08.2019, 14:30
S-au încheiat perchezițiile la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal: ce se află în cele 7 camioane încărcate cu probe

După aproximativ o lună de când cazul de la Caracal îngrozea o țară întreagă, anchetatorii au reușit să adune tot ce și-au dorit din casa lui Gheorghe Dincă. Nu înseamnă, însă, că s-a făcut lumină în acest caz, pentru că ancheta e departe de a se fi încheiat. Procurorii au ridicat cantități uriașe de probe pe care le-au încărcat în 7 camioane și le-au trimis la expertiză.

În urmă cu aproximativ o lună, dispariția a două adolescente despre care se crede că au fost ucise cu brutalitate a îngrozit România. Polițiștii descindeau atunci în locuința lui Gheorghe Dincă, unde au descoperit un bărbat care trăia singur, într-o mizerie de nedescris.

În gospodăria sa s-au găsit multe haine, dar și dinți și alte rămășițe umane. Nu e clar nici până acum cui aparțin acestea. Din aproape în aproape, anchetatorii au înaintat în anchetă. Așa au ajuns și într-o pădure din apropierea Caracalului, de unde au ridicat, de asemenea, mai multe oase despre care se crede că sunt umane.

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. Dar nu toate probele confirmă acest lucru. Perchezițiile din gospodăria bărbatului s-au încheiat, dar greul de abia acum începe.

Ce au găsit anchetatorii în casa lui Gheorghe Dincă din Caracal

Noi detalii in ancheta de la Caracal
FOTO Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Pe parcursul ultimei luni, anchetatorii au verificat fiecare colțișor din gospodăria lui Gheorghe Dincă. Munca a fost anevoioasă pentru că în curtea sa ar fi fost săpate foarte multe gropi, cu mult timp în urmă, toate acoperite ulterior cu ciment.

De asemenea, a fost folosit un aparat de scanat pentru a se identifica zonele de sub pământ în care ar fi putut fi ascunse obiecte care ar fi putut proba nu numai crimele pe care Gheorghe Dincă susține că le-a făcut, dar și alte asemenea fapte.

Au fost adunat extrem de multe probe: de la haine găsie în locuința bărbatului până la diverse obiecte de care s-ar fi putut folosi bărbatul să-și ascundă urmele. Dovezile pe care procurorii vor să le folosească drept probe împotriva bărbatului în vârstă de 66 de ani au fost urcate în 7 camioane.

Ele au fost trimise spre expertiză la INML. În următoarele zile, vor veni și rezultatele. Unele vor fi concludente, altele nu.

Deocamdată, cazul de la Caracal nu a oferit decât răspunsuri legate de hibele sistemului: cele de la 112, cele din rândul Poliției. Sunt de așteptat și cele ar putea duce la evitarea unor situații în care ar fi ajuns Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe