Anunțul momentului. Unul dintre jurații de la Românii au Talent părăsește emisiunea. „Cu părere de rău, renunț”

Andreea Grecu 18.07.2021, 22:45

Anunțul momentului în showbiz! Unul dintre jurații de la Românii au Talent părăsește emisiunea. „Cu părere de rău, renunț”, a declarat vedeta postului de televiziune ProTV.

Juratul a ales să renunțe la colaborarea cu trustul PRO pentru emisiunea “Românii au Talent”. Acesta nu a dat însă mai mult detalii despre decizia de a părăsi formatul emisiunii.

Juratul care părăsește emisiunea “Românii au Talent”

Printr-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, juratul care s-a aflat ani de zile la pupitrul emisiunii, a anunțat că părăsește trustul PRO. Este vorba despre Florin Călinescu, care a făcut anunțul printr-un mesaj foarte simplu:

“Cu oarecare părere de rău, vă anunț ca renunț la colaborarea cu actualul management al PRO tv. Deci, și la” Românii au talent “.
Detalii, mai încolo.”, a scris Florin Călinescu.

Unul dintre jurații de la Românii au Talent părăsește emisiunea.

Florin Călinescu nu a dat însă mai multe detalii privind motivul pentru care a luat decizia de a încheia contractul cu postul din Pache Protopopescu.

Florin Călinescu a stat 6 ani la pupitrul emisiunii “Românii au talent”

Florin Călinescu a stat șase ani la pupitrul emisiunii, înainte de a decide să părăsească trustul care l-a consacrat.

Înainte de a prezenta emisiunea “Românii au talent”, Florin Călinescu a avut numeroase emisiuni prezentate la televiziune, in special la postul din Pache Protopopescu.

Actorul care s-a născut pe 29 aprilie 1956, la Timișoara, a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, în 1980.

Un an mai târziu a debutat în serialul „Lumini şi umbre”, în regia lui Andrei Blaier (1981). A u urmat apoi numeroase filme, dar și piese de teatru: „Întunericul alb” (r. Andrei Blaier, 1982), „Clipa de răgaz” (r. Şerban Creangă, 1985), „Enigmele se explică în zori” (r. Aurel Miheles, 1987), „E pericoloso sporgersi” (r. Nae Caranfil, 1992), „Asfalt Tango” (r. Nae Caranfil, 1995), „Prea târziu” (r. Lucian Pintilie, 1996), „Filantropica” (r. Nae Caranfil, 2002), „Maria” (r. Peter Călin Netzer, 2003), „Băieţi buni” (serial TV, 2005), „Anticamera” (serial TV, 2008), „Poveste de cartier” (2008). A fost redactor la săptămânalul ‘Academia Caţavencu”.

Între anii 2000-2014 a fost director al Teatrului Mic. La începutul anilor ’90, Florin Călinescu a intrat în lumea radioului cu emisiunea „Duminicile celor singuri” de la Radio ProFM.

Debutul în televiziune l-a făcut în decembrie 2005, când a devenit producător tv la MediaPro Internaţional. A realizat emisiunea „Ora şapte, bună dimineața” la ProTV, apoi emisiunea-concurs „Te uiţi şi câştigi”. În februarie 1997 a realizat emisiunea „Chestiunea zilei”, care l-a consacrat.

Între 2001 și 2003 a fost directorul postului Tele 7 abc, unde a realizat emisiunea „Alo Florin”.

S-a întors la PRO TV în 2004 pentru realizarea emisiunii de analiză fotbalistică „Procesul etapei”. A urmat apoi emisiunea de divertisment „Duminică de duminică”.

În 2005 a jucat în serialul poliţist „Băieţi buni”, iar în perioada 2005-2007 Florin Călinescu a realizat emisiunea sportivă „Om la om” de la TV Sport.

A revenit apoi șa ProTv în ianuarie 2007, pentru realizarea serialului „Anticamera”. Începând din noiembrie 2009 a colaborat cu televiziunea de știri Vox News, iar în octombrie 2012 a revenit pe micile ecrane, în serialul de comedie „Tanti Florica”, film realizat și difuzat la ProTV.

Florin Călinescu a intrat în politică

În octombrie 2008, Florin Călinescu a decis să intre în politică. S-a înscris în Partidul Național Liberal (PNL) şi a candidat la alegerile parlamentare din același an. Își dorea un loc în Senat, însă a pierdut alegerile. Ulterior, în urma înfrângerii a decis să iasă din politică.

În 2011 avea loc, la Teatrul Mic, premiera piesei „Sex on the bici” de John Tobias (r. Nona Ciobanu), al cărei protagonist era, jucând alături de Adriana Şchiopu şi Doru Ana.

În 2015, Florin Călinescu a revenit la ProTv ca membru al juriului emisiunii „Românii au talent”. A făcut parte și din distribuția filmului „#Selfie” (r. Cristina Iacob, 2014),, iar in 2019 a apărut în serialul „Profu'” de la PRO TV. În 2020 urmează apariția în filmul „30 de ani și 15 minute”, în regia lui Ştefan Mandachi, potrivit site-ului CineMagia.ro.

Tot în 2020 Florin Călinescu a decis să-și încerce din nou norocul în politică. A candidat la alegerile locale din 27 septembrie 2020 pentru funcția de primar general al Capitalei, din partea Partidului Verde. A obținut un procent de doar 2,08% (13.742) din voturi.

Urmăriți Impact.ro și pe