Anunțul momentului! România trimite pompieri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Mesajul premierului

Nicu Stan 05.08.2021, 15:56
Anunțul momentului! România trimite pompieri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Mesajul premierului

Anunțul momentului! România trimite pompieri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Mesajul premierului Florin Cîțu. Acesta a spus că țara noastră va acorda ajutor terestru pentru stingerea incendiilor din Grecia. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

România ajută Grecia pentru a stinge incendiile care fac ravagii în țară. Florin Cîțu a anunțat în ce constă ajutorul țării noastre

Este anunțul momentului după ce România a anunțat că trimite pompieri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că țara noastră va acorda Greciei ajutor terestru pentru stingerea incendiilor cu care se confruntă această ţară. Ajutorul va consta în trimiterea unor trupe de pompieri în Grecia.

Incendiile persista de mai bine de o saptamana in Grecia
Incendiile persista de mai bine de o saptamana in Grecia

Grecii au cerut ajutor

”Autorităţile din Grecia au cerut ajutor pentru stingerea incendiilor, atât pentru aero, cât şi terestru. A fost acceptat din partea României ajutor terestru, este o premieră acest lucru, pentru prima oară trimitem acolo pompieri pentru a ajuta”, a declarat Florin Cîţu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

În plus, Comisia Europeană a anunţat ieri că va trimite avioane, elicoptere şi pompieri și către Italia, Grecia, Albania şi Macedonia de Nord pentru a sprijini aceste ţări în lupta împotriva incendiilor. Ajutorul este acordat prin mecanismul de protecţie civilă al UE, iar CE suportă cel puţin 75% din costurile legate de transport.

În ce constă ajutorul României

Mai exact, ajutorul României pentru Grecia va consta într-un modul ce va fi format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale ( 6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).

Incendiile persistă în Grecia de mai bine de o săptămână

Grecia este lovită de mai bine de o săptămână de cea mai severă caniculă din ultimele trei decenii, iar pompierii luptau inclusiv astăzi cu mai multe focare, printre care un incendiu de proporţii localizat la nord de Atena.

De asemenea, incendiul puternic a ars toată noaptea și a distrus sau avariat grav zeci de clădiri, printre care și multe case. De asemenea, din cauza focului, mii de persoane s-au refugiat din casele lor, iar pompierii s-au luptat cu greu să țină flăcările sub control.

Sute de turiști și localnici, evacuați

În plus, sute de turiști și localnici au fost evacuați ieri de pe insula Evia cuprinsă și ea de puternice incendii de vegetație.

Europa trece prin fenomene meteorologice extreme în vara lui 2021, de la inundații puternice în nord la valuri de căldură severe și incendii în zone din Mediterană.

Unde este posibil să apară incendii de vegetație în România

Pe de altă parte, în România, cele mai frecvente incendii de pădure apar în Parcul Național Domogled-Valea Cernei, potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

La acest gen de incendii se intervine cu mașina de incendii forestiere sau cu elicopterul, nu cu avioane care se încarcă cu apă din mare.

Câte mașini pentru stingerea incendiilor de pădure a cumpărat România

”Anul acesta am introdus primele mașini de incendii de pădure, care au accesibilitate mai bună. Ne-am dotat cu vreo 30 de mașini. Există un proiect de dotare cu ATV-uri mai mici pentru drumurile de pădure, ca să poată intra acolo tot pentru incendiile de pădure”, a declarat Raed Arafat.

 

Urmăriți Impact.ro și pe