Anunţul Metrorex în plină grevă a şoferilor de la STB. Noi măsuri implementate

Stan Filon 24.01.2022, 23:45
Anunţul Metrorex în plină grevă a şoferilor de la STB. Noi măsuri implementate

Metrorex este pregătită să preia și marți călătorii lăsați pe jos de către șoferii de autobuze și troleibuze din București, care au intrat în grevă. Compania va pune la dispoziție flota de trenuri în funcție de fluxul de călători, iar jandarmii și polițiștii vor fi prezenți în apropierea depourilor STB pentru asigurarea liniștii publice și pentru prevenirea unor eventuale incidente.

Anunţul făcut de Metrorex în plină grevă a şoferilor de la STB

Prefectura Capitalei a stabilit în cadrul unei ședinței o serie de măsuri pentru gestionarea situației create de continuarea grevei de la Societatea de Transport București. S-a stabilit menținerea dispozitivelor de jandarmerie și poliție în zona depourilor și autobazelor STB pentru prevenirea oricăror incidente în planul ordinii și siguranței publice, dar acești vor asigura și intervenția fermă împotriva oricăror acțiuni de intimidare a angajaților care intenționează să reia lucrul. S-a mai stabilit căeste nevoie de echipaje de poliție și jandarmerie și în zona stațiilor de metrou și a polițiștilor în intersecții pentru fluidizarea traficului rutier.

De asemenea, Metrorex a transmis Prefecturii disponibilitatea de a pune la dispoziție flota de trenuri în funcție de traficul de călători. În plus, vin vești bune și pentru elevii care nu au mai putut ajunge la cursuri din cauza grevei șoferilor STB. Inspectoratul Școlar al Municipiului București a transmis unităților de învățământ din Capitală recomandarea de a motiva absențele elevilor care nu au putut ajunge la școală în zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, din cauza grevei STB.

Anuntul facut de Metrorex in plina greva a soferilor de la STB
Anuntul facut de Metrorex in plina greva a soferilor de la STB

Absențe motivate pentru elevii care nu au putut ajunge la școală din cauza grevei

O altă recomandare vine pentru eventualitatea în care greva STB va continua. Astfel, elevii care nu pot ajunge la școală să-și poată continua activitatea didactică online.

„Prefectura Capitalei a solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă București continuarea verificărilor privind modul în care angajatorii din sistemul privat și instituțiile publice din Capitală respectă prevederile referitoare la obligația acestora de a organiza munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, precum și programul de lucru decalat potrivit prevederilor HG nr. 34/2022”, se mai arată în comunicat, citat de Mediafax.

ISU București-Ilfov a anunțat, în intervalele orare 7:00-10:00, respectiv 16:00-19:00, vor fi organizate puncte de lucru temporare, pentru reducerea timpului de răspuns și gestionarea promptă a oricăror situații de urgență, care se pot produce în stațiile de metrou cu aflux ridicat de călători, printre care: Piața Unirii 1-2, Universitate, Piața Victoriei, Gara de Nord, Eroilor, Dristor, Piața Sudului și Lujerului. Este a cincea zi de grevă la Societatea de Transport București (STB), iar negocierile au eșuat. Cu toate acestea, unele mijloace de transport ale STB se află pe trasee.

Urmăriți Impact.ro și pe