Metrorex reacționează după zvonurile referitoare la o eventuală grevă. Ce au anunțat reprezentanții companiei

Badea Violeta 23.01.2022, 23:35
Metrorex reacționează după zvonurile referitoare la o eventuală grevă. Ce au anunțat reprezentanții companiei

Anunț important pentru bucureșteni. Metrorex a oferit duminică, 23 ianuarie, o reacție în legatură cu posibila grevă pe care sindicatul și-ar dori să o declanșeze în perioada următoare. Aceasta i-ar afecta serios pe locuitorii Capitalei, în conditiile în care autobuzele și tramvaiele nu mai circulă deja de patru zile. Iată ce au anunțat reprezentanții Metrorex!

Metrorex, reacție după speculațiile referitoare la o eventuală grevă

Bucureștenii mai primesc și vești bune. Metrorex anunță că circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura în perioada următoare conform graficului existent.

Precizarea a venit după ce au fost lansate mai multe zvonuri referitoare la eventualitatea de a se declanșa o grevă și la metrou, în afară de cea a STB, care va continua și mâine, 24 ianuarie.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în presă conform cărora există suspiciunea ca și circulaţia la metrou să fie perturbată în perioada următoare, Metrorex asigură publicul călător de întreaga sa disponibilitate, circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura conform graficului existent”, au transmis reprezentanții companiei.

Metrorex neaga declansarea unei greve
Metrorex neaga declansarea unei greve

Cum au luat naștere aceste zvonuri

Aceste zvonuri au apărut din cauza faptului că Vasile Petrariu, liderul sindical de la STB, este de anul trecut și președintele Federației Sindicatelor din Transporturi și Servicii Publice, care include și sindicatul de la metrou.

Directorul STB, Adrian Criț, a vorbit despre poziția pe care o ocupă Vasile Petrariu și despre posibilitatea declanșării unei greve și la metrou.

„Cunoaște presa faptul că domnul Petrariu e și liderul sindicatului de la Metrorex? Pentru că s-a pus problema la un moment dat că angajații de la Metrorex nu doresc să iasă să-și desfășoare activitatea mâine.

Precizez public faptul că domnul Petrariu este președintele federației din care face parte atât sindicatul de la Metrorex, cât și sindicatul de la STB”, a declarat Adrian Criț, la Digi24.

„Dacă dânsul amenință pentru că dânsul a spus că mâine angajații Metrorex se vor coaliza cu cei ai STB-ului, nu. Doresc să anunț instituțiile publice să intervină pentru că acest lucru nu mai poate continua”, a mai adăugat directorul STB.

Precizăm că greva declanşată de angajaţii STB va continua şi luni, 24 ianuarie, deși Tribunalul București a decis că protestul este ilegal.

Urmăriți Impact.ro și pe