Anunțul lunii pentru românii care sunt clienți ING. 1 mai e data limită, apoi se schimbă tot

Ioana Bucur 23.02.2022, 13:06
Anunțul lunii pentru românii care sunt clienți ING. 1 mai e data limită, apoi se schimbă tot

Se pregătesc schimbări importante pentru românii care sunt clienți ING. Banca olandeză a decis că va aplica, începând cu data de 1 mai, o serie de modificări în ceea ce privește conturile clienților săi. Noile reguli au fost explicate într-o informare transmisă deja celor care îi folosesc serviciile. Ce restricții se vor impune și ce ar putea să solicite INGBank.

Schimări importante pentru românii care sunt clienți ING

Primăvara acestui an vine la pachet cu o serie de schimbări destul de mari pentru românii care sunt clienți ING. Reprezentanții băncii au transmis deja către aceștia o informare cu privire la noile restricții și modificări.

Banca olandeză a amintit că, de la 1 februarie, dobânda pentru toate depozitele în euro a fost stabilită la 0% și că, începând cu data de 30 aprilie 2022, nu se mai pot constitui depozite în euro.

Mai mult, se va ajunge la limitarea sumei maxime pe care un client o poate deţine în conturi curente – de economii sau depozite în euro. Suma maximă va fi de 100.000 de euro per client. Orice valoare va depăși acest prag va fi supusă unei comisionări suplimentare: cu 0,017% pe lună aplicat soldului cumulat ce depăşeşte limita de 100.000 de euro. Pentru conturile în euro ce nu depășesc limita maximă, comisionul de administrare va crește, tot de la 1 mai 2022, de la doi euro pe lună la trei euro pe lună.

Exemplu: Dacă pe data de 31 mai 2022, soldul cumulat al contuilor în euro ale unui client va fi de 120.000 de euro, pe 5 iunie 2022, acesta va plăti un comision de 3,4 euro, adică 20.000 de euro înmulţit cu un comision de 0,017%. Pentru restul de 100.000 de euro va plăti comisionul normal de trei euro pe lună.

Anunțul lunii pentru românii care sunt clienți ING. 1 mai e data limită, apoi se schimbă tot

„Banca își rezervă dreptul de a-ți solicita să retragi/transferi sumele care depășesc aceste limite”

Tot de la 1 mai 2022, românii care sunt clienți ING vor putea avea doar câte un cont curent în lei, unul singur în euro sau câte unul în orice altă valută.

Disponibilitățile maxime pe care un client le va putea avea în conturi curente, conturi de economii sau depozite, fie că este vorba despre lei sau alte valute, nu vor putea să depășească 5.000.000 de lei. În caz contrar, banca îşi rezervă dreptul să solicite transferarea surplusului la alte bănci sau chiar să întrerupă relaţiile cu un astfel de client.

„De asemenea, Banca își rezervă dreptul de a-ți solicita să retragi/transferi sumele care depășesc aceste limite și/sau de a înceta relația de afaceri, sau, după caz, relația cu privire la conturile curente în EURO, conform condițiilor contractuale”, conform informării trimise de ING Bank.

Reprezentanții ING precizează că utilizatorii nu au „neapărată nevoie de un cont de euro deoarece poți face plăți în euro direct cu un card atașat unui cont în lei și se va aplica același curs de schimb valutar ca pentru o tranzacție de schimb valutar efectuată prin Home’Bank”, arată nota informativă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...