Pentru ce a furat o angajată de la bancă zeci de mii de lei din conturile clienţilor. E de tot râsul

Stan Filon 14.02.2022, 11:54
Pentru ce a furat o angajată de la bancă zeci de mii de lei din conturile clienţilor. E de tot râsul

Acum s-a aflat pentru ce a furat o angajată de la bancă zeci de mii de lei din conturile clienţilor! Totul a avut loc la o bancă din Ploiești, acolo unde o angajată a început să fure efectiv din conturile clenșilor. Aceasta transfera sume importante de bani în contul soțului său, dar și a unei alte persoane. La ce foloseau complicii ei banii furați, vedeți în rândurile de mai jos.

De ce fura o angajată a unei bănci banii clienților

O angajată a unei bănci din Ploiești și-a șocat colegii și șefii, după ce a fost descoperită activitatea sa infracțională. Aceasta fura pur și simplu bani din conturile clienților unei sucursale Alpha Bank din Ploiești. De fapt, femeia le-a spus procurorilor că a vrut doar să împrumute banii, pentru a-și rezolva problemele financiare, însă avea de gând să îi pună la loc.

De-acum deja fosta angajată Alpha Bank din Ploiești a furat din conturile clienților săi suma de 40.000 de lei, bani cu care și-a plătit abonamentul la Netflix, dar a dat comenzi și pe Internet pentru diferite produse. Planul său a mers ca uns, deoarece a furat bani din câteva conturi de economii, de care titularii nu prea se interesau.

De ce fura o angajata a unei banci banii clientilor
De ce fura o angajata a unei banci banii clientilor

Cum a fost descoperită angajata băncii

Planul ei a fost dat însă grav peste cap de unul dintre clienții băncii, care a venit pe nepusă masă să-și controleze contul, așa că nu mică i-a fost mirarea când a aflat că în contul său nu se mai afla nici măcar un leu. Bărbatul s-a plâns imediat conducerii, care a demarat o anchetă internă. Așa s-a descoperit faptul că hoțul se afla chiar în incinta sucursalei, în persoana angajatei respective.

Procurorii au intrat pe fir și au instrumentat destul de repede dosarul, care a ajuns și în instanță. Recent, judecătorii s-au pronunțat și ei, iar femeia a fost condamnată la doi ani și șapte luni de închisoare, însă cu suspendare. Așadar, fosta angajată a sucursalei respective a scăpat de închisoare. Pe lângă sentința primită, aceasta va trebui să presteze și 60 de ore de muncă în folosul comunității.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...