Orașul din România în care factura la curent e ignorată total. Se pregătesc deja luminițele pentru competiția celor mai frumoase târguri de Crăciun

Andra Daoud 21.09.2022, 10:45
Orașul din România în care factura la curent e ignorată total. Se pregătesc deja luminițele pentru competiția celor mai frumoase târguri de Crăciun

În timp ce la nivel european se vorbește tot mai mult despre o criză energetică, un oraș din România se pregătește să participe la o competiție pentru cel mai frumos târg de Crăciun din Europa. În acest scop, administrația va extinde iluminatul public în mai multe zone ale orașului, iar luminițele instalate cu ocazia sărbătorilor vor fi mai multe decât anul trecut. Cum motivează primăria alegerea.

Orașul în care vor fi instalate mai multe lumini de Crăciun decât anul trecut

Administrația locală din municipiul Craiova a anunțat că pregătește deja decorațiunile de Crăciun din oraș, pentru a participa la o competiție dedicată târgurilor de Crăciun. Reprezentanții primăriei conduse de Lia Olguța Vasilescu spun că nu se tem de facturile la curent care vor veni, pentru că vor folosi becuri led, care au un consum redus.

„Având în vedere că anul trecut am fost desemnaţi de European Best Destinations ca fiind una dintre cele mai frumoase destinaţii de Crăciun şi pentru iluminatul festiv, ornamentele şi decoraţiunile luminoase de sărbători vor fi, şi de această dată, o componentă importantă din conceptul Târgului de la Craiova.

Astfel, vom intra şi anul acesta în competiţia europeană pentru cel mai frumos târg de Crăciun. Situaţia actuală, de creştere a facturilor la curent, nu va afecta iluminatul public de sărbători al municipiului Craiova, pentru că noi folosim, încă din anii precedenţi, leduri. Astfel, continuăm să facem economii şi să beneficiem de cele mai frumoase decoraţiuni de Crăciun”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Craiova.

Orasul din Romania in care factura la curent e ignorata total. Se pregatesc deja luminitele pentru competitia celor mai frumoase targuri de Craciun
Craiova participa si in acest an la competitia targurilor de Craciun

Alte orașe impun măsuri pentru a face economie la curent

Între timp, în alte orașe administrația ia măsuri pentru a limita facturile la curent. În Timișoara au fost finalizate recent lucrările de modernizare a iluminatului public pe Calea Torontalului, primul bulevard pe care au fost montate leduri în locul becurilor.

„Schimbăm 5.500 de corpuri de iluminat pe 90 de străzi și artere – adică o treime din iluminatul public stradal din Timișoara va fi cu consum redus de energie. Creștem siguranța în trafic, reducem costurile pentru electricitate și emisiile de CO2 generate”, a spus primarul Timișoarei, citat de Express de Banat.

În alte orașe administrația locală a decis să facă economie în ceea ce privește iluminatul public și să aprindă luminile mai târziu seara, urmând a le stinge mai devreme dimineața.

La București, Senatul a decis oprirea iluminatului exterior al clădirii în anumite intervale de timp, urmând ca în timpul vacanțelor parlamentare să fie deconectate toate sursele care consumă energie. Pe holuri urmează a fi montați senzori, astfel încât luminile să nu stea aprinse mai mult decât este cazul.

Palatul Victoria, care găzduiește instituția Guvernului, a oprit începând din 13 septembrie iluminatul clădirii pe timp de noapte, dar a impus și o serie de măsuri pentru a limita consumul pe timp de zi.

 

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe