Becurile pe care au început să le caute toți românii. Pot reduce cu până la 80% factura la curent

Andra Daoud 05.10.2022, 13:53
Becurile pe care au început să le caute toți românii. Pot reduce cu până la 80% factura la curent

Prețurile ridicate la energie electrică îi determină pe români să găsească modalități pentru a face economie la curent. Din acest motiv, din ce în ce mai mulți oameni aleg să cumpere becuri economice și nu numai. Vânzările de dispozitive smart pentru locuințe au înregistrat creșteri semnificative în ultima perioadă, iar românii sunt din ce în ce mai interesați de ele.

Ce becuri cumpără românii, pentru a face economie la energie

Becurile de tip led, smart, pot micșora facturile la curent chiar și cu 80%, iar un alt avantaj este că pot fi controlate de la distanță, cu ajutorul unei aplicații pe telefon. Din acest motiv, din ce în ce mai mulți români optează pentru ele, în contextul prețurilor crescute la energie.

Reprezentanții firmelor care vând produse smart pentru locuințe spun că vânzările aproape că s-au dublat în ultimele luni, iar românii sunt interesați de metode eficiente și măsurabile de economisire a energiei. Un bec led costă între 50 și 100 de lei, de exemplu, însă economia de pe factura de curent va fi vizibilă.

Oamenii pot opta și pentru prize inteligente, care se montează ușor și care contribuie de asemenea la scăderea consumului. Acestea au prețuri pornind de la 70 de lei.

Becurile pe care au inceput sa le caute toti romanii. Pot reduce cu pana la 80% factura la curent
Becurile inteligente pot reduce considerabil factura la curent

Sfaturi pentru a consuma mai puțin curent electric

În timp ce unele electrocasnice stau în priză non-stop, altele pot fi folosite cu moderație, pentru a consuma mai puțină energie electrică. Frigiderul este aparatul care stă conectat la priză non-stop, inclusiv atunci când nu suntem acasă, și este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din casă.

Pentru a ne asigura că nu încarcă inutil factura la curent, este recomandat să avem grijă cât de des îl deschidem, pentru că va consuma mai multă energie pentru a reface temperatura din interior. Atunci când gătim, este recomandat să luăm toate ingredientele de la început din frigider și să nu umblăm de mai multe ori.

În ceea ce privește mașina de spălat, este recomandat să spălăm hainele la temperatură mică și să optăm pentru programe scurte de spălare, pentru a economisi energie electrică. Încărcătoarele, boxele, lămpile și, în general, orice electrocasnice mici este recomandat să fie scoase din priză atunci când nu le folosim, pentru a nu încărca inutil factura la energie.

Cei care au centrală termică ar trebui să opteze pentru un termostat de ambient, care poate fi programat, astfel încât să nu se risipească în mod inutil căldura. Termostatul poate fi setat să mențină o temperatură mai scăzută atunci când nu sunteți acasă, iar centrala să pornească cu puțin timp înainte de a ajunge acasă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe