Anunţul legat de România care îl va deranja pe Vladimir Putin. Ce urmează să facă ţara noastră pentru Ucraina

Ioana Bucur 16.05.2022, 18:55
Anunţul legat de România care îl va deranja pe Vladimir Putin. Ce urmează să facă ţara noastră pentru Ucraina

După ce Suedia și Finlanda au anunțat că vor cere aderarea la NATO, un anunț făcut recent despre România ar putea agita spiritele la Kremlin. Ce urmează să facă țara noastră pentru Ucraina, este dovada faptului că avertismentele lui Vladimir Putin nu au descurajat țările membre ale Alianței Nord-Atlantice.

Mircea Geoană, anunț despre intențiile României și țărilor NATO pentru Ucraina

Razboiul din Ucraina a ajuns în ziua 82, iar situația pare să devină din ce în mai dificilă pentru armata Rusiei. Veștile proaste continuă pentru Vladimir Putin.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus că militarii ruși nu reușesc să mai înainteze pe frontul din sudul și estul Ucrainei și că țara condusă de Volodimir Zelenski poate câștiga acest război.

Geoană a mai transmis că țările membre NATO, deci și România, vor continua să sprijine Ucraina din punct de vedere militar, financiar și umanitar, ceea ce demonstrează că descurajările lui Putin au fost în zadar.

„În această etapă a războiului putem constata Federaţia Rusă stagnează în ofensiva sa din sudul şi din estul Ucrainei, vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar, financiar şi umanitar.

Ucraina poate câştiga acest război. Iar acest lucru este datorat atât bravurii, eroismului şi capacităţii de luptă şi rezilienţei poporului ucrainean, dar şi a sprijinulu constant de ani de zile pe care NATO şi ţări din NATO l-au acordat acestui partener foarte important”, a declarat Mircea Geoană, potrivit News.ro.

Anunţul legat de România care îl va deranja pe Vladimir Putin. Ce urmează să facă ţara noastră pentru Ucraina
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana. Foto: Inquam Photos/ George Calin

„Aşa-zisa lor „operaţiune specială” deja este în faliment”

Și Volodimir Zelenski a declarat că armata rusă a ajuns „într-un punct mort” și că „operațiunea specială este deja în faliment”.

„Ne pregătim pentru noi tentative ale Rusiei de atacuri în Donbas, de intensificare a mişcărilor sale în sudul Ucrainei. Ocupanţii încă nu vor să recunoască faptul că sunt într-un punct mort şi că aşa-zisa lor „operaţiune specială” deja este în faliment. Însă cu siguranţă va veni momentul când poporul ucrainean îi va forţa pe invadatori să recunoască realitatea”, a spus Zelenski, duminică seară, într-un discurs.

Ministrul de Externe a vorbit, duminică, de la Berlin, despre prioritatea principală de apărare a țării noastre. Declarațiile au fost făcute înaintea reuniunii informale a miniştrilor de Externe din statele membre NATO în cadrul căreia urma să se discute și despre sprijinul acordat de țările NATO Ucrainei.

„România a fost foarte implicată într-un efort multidimensional pentru a sprijini efortul Ucrainei de a se apăra, pentru a sprijini refugiaţii care vin în România – aproape un milion de persoane au trecut graniţele noastre, iar efortul umanitar a fost uriaş.

În acelaşi timp, sprijinim economia Ucrainei prin facilitarea transferului de bunuri ucrainene, inclusiv cereale, prin porturile noastre, de la Dunăre şi de la Marea Neagră, prin Portul Constanţa, care este cel mai mare port de la Marea Neagră, către alte destinaţii”, a precizat Aurescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...