Anunțul Enel care îi vizează pe toți clienții. Ce se întâmplă cu facturile românilor din luna septembrie

Anca Manolica 07.10.2022, 11:54
Anunțul Enel care îi vizează pe toți clienții. Ce se întâmplă cu facturile românilor din luna septembrie

Enel a făcut un anunț important pentru toți clienții abonați la serviciile sale de energie electrică și gaze naturale. Acesta are legătură cu facturile românilor din luna septembrie. Află, din rândurile de mai jos, ce se va întâmpla cu ele. Mesajul pe care l-au primit toți clienții.

Mesajul trimis de Enel către toți clienții

Toți clienții furnizorului de energie electrică și gaze naturale, Enel, au fost informați zilele acestea că factura pe luna septembrie ar putea să ajungă cu întârziere. Asta din cauza schimbărilor de legislație privind plafonarea și compensarea în energie, noile praguri de consum aplicându-se chiar de la 1 septembrie 2022. Iată cum arată mesajul primit de abonați:

„Bun găsit,

Noi modificări legislative au intrat în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2022. Ele completează măsurile dedicate pieței energiei electrice și gazelor naturale prevăzute de O.U.G. nr. 27/2022, cu modificările și completările din O.U.G. 119/2022, aplicabile perioadei 1 septembrie 2022 – 31 august 2023.

Pentru ca tu să regăsești pe factura ta măsurile de sprijin prevăzute prin O.U.G. 119/2022, este necesar ca noi, furnizorul tău de energie electrică și gaze naturale, să le implementăm în sistemele noastre informatice.

Când se vor emite facturile

Ca urmare, facturile aferente consumului de energie electrică și gaze naturale începând cu 1 septembrie vor fi emise după finalizarea integrării modificărilor în sistemul informatic, ceea ce ar putea duce la emiterea cu întârziere a acestora. Estimăm că vor ajunge la tine începând cu mijlocul lunii octombrie.

Ne cerem scuze pentru eventualele întârzieri și te invităm să citești informații despre cele mai recente modificări legislative pe www.enel.ro/Noutati-Legislative”, se arată scris în mesajul transmis de Enel.

Anunțul Enel care îi vizează pe toți clienții
Anunțul Enel care îi vizează pe toți clienții

Pragurile de consum din noua ordonanță

Potrivit ordonanței adoptate de Guvern, prețurile la energie rămân neschimbate, dar scad pragurile de consum. Mai mult, Executivul a extins perioada plafonării preţurilor până la 31 august 2023. Pragurile de consum sunt:

  • Prețul achitat va fi de 0,68 de lei/kWh pentru cei care consumă până în 100 kWh;
  • Prețul va fi de 0,8 lei/kWh pentru cei care consumă 255 kWh lunar.
  • Pragul anterior era de 300 kWh.

Schimbările nu se opresc aici

Furnizorii de energie electrică ar putea să se confrunte și cu alte modificări de legislație, pe lângă cea care a intrat în vigoare de la 1 septembrie și care a fost deja publicată și în Monitorul Oficial.

Urmează, cât de curând, să înceapă dezbaterile în Camera Deputaților pe marginea legii de aprobare OUG 119/2022, care a primit deja aviz pozitiv în Senat. Modificările vizează schimbări în sistemele de facturare.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...
Recomandări