Facturile Enel au făcut o nouă victimă. Ce sumă colosală i-a venit de plată actorului Marius Manole

Anca Manolica 16.09.2022, 23:04
Facturile Enel au făcut o nouă victimă. Ce sumă colosală i-a venit de plată actorului Marius Manole

După ce scriitorul Mihai Şora s-a arătat revoltat de faptul că are de achitat o factură de 6.096,99 lei la energie electrică, şi actorul Marius Manole a rămas fără cuvinte atunci când a deschis și a citit factura de la Enel. Aceasta indica o sumă astronomică de plată la curent, cifră nejustificată susține, de asemenea, și el. Iată ce răspuns a dat compania.

Factura Enel a explodat și la actorul Marius Manole

În ultimul timp, tot mai mulți abonați se plâng de facturile uriașe care vin după regularizare, adică după verificarea făcută de distribuitorul de energie la o anumită perioadă de timp. Așa a pățit și actorul Marius Manole, care s-a trezit că are de plătit 7.518,13 lei.

Această sumă e care ar trebui să o achite actorul a fost generată de perioada de regularizare, care a fost calculată între luna decembrie a anului 2020 și august 2022. El a publicat pe pagina sa de Facebook o poză cu factura uriașă la energie electrică, în descrierea căreia a scris: „Mi-a venit factura de la Enel România. Eu cred că plătesc pentru Casa Poporului. 7000 kw .. Măi să fie! Și nu e glumă”.

„Enel Energie Muntenia a emis pe numele domnului Marius Manole o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada respectivă (28 decembrie 2020 – august 2022).

În intervalul ianuarie 2021 – iulie 2022, nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces la contor. Asigurăm toți clienții că verificăm modul de facturare și îl adaptăm continuu, astfel încât el să reflecte corect modificările legislative numeroase și la intervale scurte de timp în domeniul energiei.

De asemenea, îndrumăm clienții să transmită lunar indexul lor de consum de energie și să asigure accesul la contor pentru citire, astfel încât facturarea să reflecte consumul lor real”, au precizat reprezentanții companiei pentru Adevărul.

Marius Manole are de plată o factură colosală la Enel
Marius Manole are de plată o factură colosală la Enel

De subliniat este că factura prezintă o contradicţie de proporţii atunci când vine vorba e perioada de facturare: 28.12.2020-31.08.2022, adică de aproximativ doi ani!

Mihai Șora, factură de peste 6.000 de lei

Într-o situație similară s-a aflat și cunoscut filozof Mihai Șora, care a primit de la Enel o factură de peste 6.000 de lei, ce trebuie achitată până pe 28 septembrie. Acesta susține că nu deține mari consumatori de energie electrică și că folosește becuri economice. Asemănătoare a fost erecizarea Enel și în cazul lui.

Dacă nu este vorba de o greșeală de facturare sau o defecțiune a contorului, specialiștii spus că netransmiterea lunară a indexului poate duce la acumularea unui consum peste cel estimat și automat la o factură foarte mare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...