Anunțul care îi dă fiori lui David Popovici. A apărut deja în presa din America

Gabriel Peneș 06.09.2022, 13:09
Anunțul care îi dă fiori lui David Popovici. A apărut deja în presa din America

Anunțul care îi dă fiori lui David Popovici. Supercampionul român a avut o vară memorabilă, el devenind, în trei luni, un adevărat rege al natației pe distanțe scurte. Înotătorul de 17 ani a cucerit titlurile mondiale și europene, atât la seniori, cât și la juniori, în probele de 100 și 200 metri liber. Mai mult, el a doborât și recordul mondial la 100 metri. Dar, în această perioadă, David Popovici a fost lipsit de confruntarea directă cu cel mai de temut adversar al său.

Anunțul care îi dă fiori lui David Popovici

Anunțul care îi dă fiori lui David Popovici. Din luna iunie până azi, timp de 3 luni, înotătorul român a scris istorie în natația mondială. El a devenit dublu campion mondial și european, atât la seniori, cât și la juniori, în probele de 100 și 200 metri liber. În plus, a doborât recordul mondial pe distanța de 100 de metri deținut de 13 ani de brazilianul Cesar Filho.

De curând, David Popovici a declarat că își dorește să aibă cât mai mulți rivali, care să-i aducă provocări noi și cu care să se lupte pentru doborârea altor recorduri.

„Vreau să am cât mai mulți rivali. Vreau ca oamenii să-mi doboare recordul mondial, vreau ca eu să dobor acel record din nou și vreau să intru în apă cu deținătorii de recorduri. Nu pot să spun dacă cineva îmi va depăși recordurile, dar pot promite că eu îmi voi îmbunătăți timpii. Eu nu mă gândesc la recordurile mondiale”, a spus Popovici într-un interviu pentru site-ul SwimSwam.

Anunțul care îi dă fiori lui David Popovici. A apărut deja în presa din America
Americanul Caeleb Dressel este campionul olimpic al probei de 100 metri liber, dar el s-a retras înaintea semifinalelor probei de la Campionatele Mondiale de la Budapesta unde David Popovici a cucerit titlul pe această distanță

A apărut deja în presa din America

Momentul în care David Popovici a„ explodat” a fost în iunie, la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta. Acolo, românul s-a impus în probele de 100 și 200 metri liber, uimindu-i pe specialiști. Dar, la acel concurs, cel puțin în prima probă, David nu s-a putut confrunta cu cel care a dominat proba în ultimii ani, americanul Caeleb Dressel.

Înotătorul de 26 de ani este campion olimpic al probei și deține 7 titluri olimpice și 14 mondiale, el fiind chiar unul dintre sportivii admirați de Popovici. Dressel este specialist al probelor de 50 și 100 metri liber, dar și al celor similare, însă în stilul fluture.

Dar Caeleb Dressel s-a retras la Budapesta înaintea semifinalei de la 100 metri liber. Celebrul înotător nu a participat nici la următoarele patru probe la care ar fi trebuit să ia parte, iar presa americană a speculat că sportivul este la pământ din punct de vedere psihic. Timp de mai bine de două luni nu s-a mai auzit nimic de starul natației mondiale, speculându-se fie ca ar fi accidentat, fie că ar suferi de probleme din sfera sănătății mintale.

Ce s-a întâmplat cu campionul american Caeleb Dressel

Zilele trecute, Caeleb Dressel a revenit „la viață”, cu o postare pe contul său de Instagram în care a explicat ce a făcut în ultimele două luni.

„Salut, prieteni! Nu am mai fost pe aici deloc, dar vreau să împărtășesc cu voi ce am făcut în ultima perioadă. Nu am mai înotat deloc de la Mondial. Și vă spun sincer că am fost fericit fără să înot. Mi-a lipsit, totuși.

În această perioadă am avut în sfârșit timp de luna de miere, pe care am petrecut-o în Islanda, mi-am cumpărat un tractor sau am făcut drumeții.

Am realizat însă un lucru: pot să înot și să fiu și fericit. Am experimentat asta de-a lungul carierei și acum sper să găsesc iar echilibrul.

Lucrul cel mai important pe care l-am învățat în această perioadă e că atunci când ai nevoie de o pauză, trebuie să ți-o iei. Voi reveni!”,  scris Caeleb Dressel pe Instagram.

Mesajul lui Dressel a fost preluat de presa americană, iar toată lumea e nerăbdătoare acum să vadă cum se va încheia o viitoare întrecere directă între campionul american și David Popovici. Dacă nimic neobișnuit nu se va întâmpla până atunci, duelul Popovici-Dressel de la 100 metri liber va fi una dintre principalele atracții ale Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....