David Popovici le-a dezvăluit americanilor marea sa ambiție. „E obsesie pentru mine”

Gabriel Peneș 05.09.2022, 17:20
David Popovici le-a dezvăluit americanilor marea sa ambiție. „E obsesie pentru mine”

David Popovici le-a dezvăluit americanilor marea sa ambiție. Supercampionul român și-a încununat o vară de vis cu cele 3 medalii de aur și una de argint obținute la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima. Înotătorul care va împlini 18 ani pe 15 septembrie a ajuns la un total de 13 medalii, dintre care 11 de aur, câștigate în ultimele trei luni la cele patru competiții majore la care a participat. David Popovici a recunoscut, în timpul concursului din Peru, care este marea sa obsesie.

David Popovici le-a dezvăluit americanilor marea sa ambiție

David Popovici le-a dezvăluit americanilor marea sa ambiție. Gratulat cu cele mai diverse epitete și supranume de către specialiștii și presa din întreaga lume, înotătorul român a încheiat o vară perfectă, la capătul căreia a devenit „regele natației pe distanțe scurte.

David Popovici a adunat 13 medalii, dintre care 11 de aur, la cele 4 competiții majore la care a participat din iunie încoace. El a devenit dublu campion mondial și european, atât la seniori, cât și la juniori, în probele de 100 și 200 metri liber, performanță nemaiatinsă de niciun înotător în istorie. În plus, el a stabilit și un nou record mondial de seniori în proba de 100 de metri, doborându-l pe cel vechi de 13 ani al brazilianului Cesar Cielo Filho. Popovici este un fenomen al natației, unul, însă, foarte matur pentru vârsta sa.

David Popovici le-a dezvăluit americanilor marea sa ambiție. „E obsesie pentru mine”
David Popovici a cucerit 3 medalii de aur și una de argint și la Campionatele Mondiale de juniori desfășurate la Lima, în Peru

„E obsesie pentru mine”

În timpul Campionatelor Mondiale de juniori de la Lima, David Popovici a acordat un amplu interviu americanilor de la swimswat.com, unul dintre cele mai prestigioase site-uri de specialitate din lume. Campionul român a abordat problema talentului și s-a dat pe sine ca exemplu, în contextul în care, la vârsta de 9-10 ani, era foarte bun în probele de spate și nu de liber.

„Eu cred că talentul poate dispărea. Din fericire, nu e cazul meu. Să vă spun o scurtă poveste despre mine: pe când aveam 9, 10 ani, eram foarte bun în proba de spate, doboram recordurile naționale pe bandă, iar asta fără niciun antrenament! Pur și simplu, mă jucam. Ca să nu mă antrenez, mergeam la bazin doar să sar în apă, iar apoi să spun că mă doare burta pentru a pleca acasă. Deci, nu mă antrenam, dar apoi, în timpul curselor, îmi spulberam rivalii.

Da! Asta a fost talent. Dar a ținut până la 12, 13 ani. Apoi, n-a mai mers așa. A trebuit să încep să muncesc din greu și să nu mă mai dau accidentat ca să fentez antrenamentele”, a declarat Popovici sursei citate, conform adevarul.ro.

El a dat de înțeles că timpii pe care-i scoate la antrenamente sunt chiar mai buni decât cei realizați în curse, dar că nu îi poate spune public din cauză că „antrenorul meu m-ar ucide”. Popovici a mai adăugat că e conștient că trebuie să accepte și celebritatea ce vine „la pachet” cu performanțele sale.

„În ceea ce privește celebritatea, trebuie să o accept. Să fiu conștient că e o nouă viață. Iar succesul vine cu celebritatea. Dacă vrei să fii bun la ceva, trebuie să accepți că vor interveni și alte lucruri. Mă refer la recunoaștere, un pic de celebritate, oamenii te vor recunoaște pe stradă, vor să facă poze cu tine.

Toate aceste lucruri trebuie să le accept. Eu vreau să fiu cel mai bun al tuturor timpurilor, așa că trebuie să accept tot ce vine „la pachet“ cu acest succes”, a mai spus Popovici în același interviu.

David Popovici le-a dezvăluit americanilor marea sa ambiție. „E obsesie pentru mine”
Pentru David Popovici marea ambiție este să devină cel mai mare înotător din toate timpurile

„Vreau să fiu cel mai bun al tuturor timpurilor”

David Popovici a continuat ideea de a fi cel mai bun înotător al tuturor timpurilor, subliniind că aceasta e marea sa obsesie. Sportivul legitimat la Dinamo își dorește să fie un campion de necontestat, cel mai bun și cel mai rapid din istorie.

„Ideea de a fi cel mai bun al tuturor timpurilor și de a atinge acest statut în cel mai scurt timp posibil. Vreau să fiu campionul lumii, un campion de necontestat! Acestea sunt lucrurile care mă motivează ocazional. De pildă, când mă mai plictisesc la antrenamente. Dar ceea ce mă motivează cu adevărat, în permanență, zi și noapte, când nu vreau să mă trezesc devreme pentru antrenament sau când apa e rece la bazin e, pur și simplu, obsesia mea. Obsesia mea de a fi cel mai bun, cel mai rapid. E ceva pe care l-am avut mereu în mine. Și, din fericire, am toate resursele necesare pentru ca această obsesie să devină realitate.

Nu știu unde am auzit vorba asta, dar spune așa: „Găsește-ți obsesia și urmărește-o fără milă!”. Asta fac eu. Sunt dispus să fac sacrificiile necesare pentru obsesia mea, sunt dispus să muncesc din greu, nu doar din greu, dar cu cap, la modul inteligent. De asemenea, am încredere deplină în stafful meu, în oamenii care îmi compun programul de antrenament”, a mai spus Popovici.

David a mai adăugat că vrea să aibă cât mai mulți rivali cu care să se întreacă în curse directe pentru a stabili recorduri tot mai multe. Această concurență e, de asemenea, un catalizator ce-l inspiră pe adolescentul român în cariera sa.

David Popovici va reveni în România în cursul acestei zile. În programul său din acest an mai este stabilită participarea la Campionatele Mondiale de seniori în bazin scurt, ce vor avea loc în decembrie, în Australia.

 

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....