Anunț oficial de la AUR! Adevăratul motiv pentru care Diana Șoșoacă a fost dată afară

Ana Anitoiu 11.02.2021, 08:16
Anunț oficial de la AUR! Adevăratul motiv pentru care Diana Șoșoacă a fost dată afară

Conducerea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a explicat, miercuri seară, adevăratul motiv pentru care Diana Șoșoacă a fost dată afară din grupul politic, urmând să își exercite activitatea ca senator al României pe cont propriu, fără sprijinul acestei formațiuni. Avocata intrată în politică a ripostat cu un atac la adresa celor care au exclus-o.

Care este adevăratul motiv pentru care Diana Șoșoacă a fost dată afară de AUR

Conducerea AUR a anunțat, miercuri seară, printr-un comunicat de presă, că Diana Șoșoacă a fost dată afară din partid deoarece a refuzat să acționeze, în Parlament, dar și în spațiul public, conform strategiei stabilite de grupul senatorial. În plus, formațiunea politică a precizat că a fost exclus din partid și deputatul Mihai Lasca, pentru că atunci când acesta a fost inclus pe listele de candidați AUR, a omis să spună că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală. Astfel, atât pentru trecutul infracțional, cât și pentru lipsă de onestitate, a devenit ”incompatibil cu principiile și valorile AUR”.

“Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, a arătat comunicatul despre Diana Șoșoacă.

Anunt oficial de la AUR! Adevaratul motiv pentru care Diana Sosoaca a fost data afara
Diana Sosoaca

AUR: ”Diana Șoșoacă nu poate fi înfrânată cu nimic”

De asemenea, scriitorul și filosoful devenit senator AUR Sorin Lavric a declarat că ”divorțul” dintre formațiunea politică și Diana Șoșoacă ”plutea în aer”, deaorece ea nu poate fi ”înfrânată cu nimic”. Conform acestuia, picătura ce a umplut paharul a fost scandalul pe care ea l-a iscat în plenul Senatului, unde i-a insultat pe președinta Anca Dragu și pe secretarul general al Senatului, numindu-i infractori, pentru că nu i s-au alocat minute pentru declarații politice ce nici nu i se cuveneau.

”La sfârșit, după ce i s-a oprit microfonul, început să urle în sală. A țipat și la mine și altercația a continuat în biroul lui Claudiu Tîrziu. Ne-a insultat, spunând că cine suntem noi să îi spunem ei ce să facă. Asta e structura ei, certăreață, virulentă. Ea, prin prisma profesiei, a fost învățată să meargă până în pânzele albe cu cearta, știind că oamenii cu bun simt cedează și așa am procedat și noi, am încercat să lăsăm de la noi. Dar astăzi ne-a insultat atât de mult, încât ne-am dat seama că nu se poate continua așa. L-am sunat și pe George Simion și a fost imediat de acord. Am vorbit cu Biroul Central, forul de conducere la nivel național. S-a votat. Toți au fost de acord cu excluderea.”, a spus Sorin Lavric, pentru Digi24.

”Diana Șoșoacă nu a înțeles care sunt regulile jocului”

De asemenea, deputatul Dan Tanasă a declarat că Diana Șoșoacă nu a înțeles care sunt regulile jocului ca demnitar al statului român. Acesta i-a reproșat senatoarei faptul că a participat la o ”paranghelie” cu lăutari de la care a transmis live pe Facebook și a precizat că decizia de excludere a ei din AUR a fost luată după mai multe întâmplări prin care ea a lăsat de înțeles că ”nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului”.

”Doamna Şoşoacă ştie foarte bine, i s-a comunicat în repetate rânduri că trebuie să respecte un anumit statut, şi statutul de membru al Alianţei pentru Unirea Românilor şi statutul de demnitar al statului român, iar dânsa a fost în permanenţă extrem de refractară la sugestiile care i s-au făcut”, a mai spus el, la Antena 3.

Diana Șoșoacă, reacție după ce a fost exclusă din AUR

Pe de altă parte, Diana Șoșoacă i-a acuzat de misoginism și dublă măsură pe Sorin Lavric și Claudiu Târziu, cei care au inițiat procesul de excludere. Senatoarea, care face parte din Partidul Neamul Românesc ce a intrat în alianță cu AUR, a mai spus că aceștia au trădat electoratul și că au încălcat protocolul semnat la formarea alianței. Pe Lavric chiar l-a acuzat, la România TV, că a ridicat mâna la ea, iar despre George Simion a spus că este un om ”foarte ok”.

”Să-mi reproșezi că eu continui pe linia stabilită… Păi eu am zis că apărăm poporul român, că mergem înainte pentru nația română și voi îmi cereți tocmai mie să fiu ca alte partide?! Păi atunci candidam de la PSD… O să încerc, ca senator independent, să ajut oamenii, dar nu o să mai pot face asta ca senator în Comisia de abuzuri. Îmi pare rău de acești oameni, că i-a trădat AUR. Când AUR încheia protocol cu Partidul Neamul Românesc era f bine. (…) Nu se poate să pornești pe un drum, apoi să te întorci la 180 de grade. (…) Am avut grave probleme pentru că mi-am permis să merg înainte pentru drepturile și libertățile cetățenești și acest lucru m-a costat. Ei au crezut că mă liniștesc după ce îmi dau funcția de la Comisia pentru abuzuri..”, a reacționat Diana Șoșoacă, potrivit hotnews.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI